British Airways gitarımızı mahvetti ve ödeme yapmıyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
Sevgili Tripped Up,

New York merkezli bir plak şirketi olan Luaka Bop'un ortak sahibiyim ve geçen Haziran ayında Aberdeen, Miss.'den bir gospel grubu olan Staples Jr. Singers'a Avrupa turnesinde eşlik ettim. British Airways'in Londra'dan Paris'e yaptığı uçuşta üç müzisyenin gitarlarını kontrol etmesi gerekti, ancak Paris'e yalnızca bir enstrüman ulaştı. Formları doldurduk ve çalışanı, grubun ertesi geceki gösterisinden önce gitarları almanın ne kadar önemli olduğuna ikna etmeye çalıştık. Kaybolan iki gitardan biri ertesi gün Paris'e ulaştı ama British Airways gitarı teslim edemedi ya da teslim etmedi, bu yüzden tur yöneticimiz bir taksiyle havaalanına gitti ve havaalanının kapalı olduğunu keşfetti. Grup trenle İngiltere'ye döndüğünde hala iki gitarını kaybetmişlerdi. Birkaç gösteriden sonra birini geri aldık ve sonunda diğerini Heathrow Havalimanı'nda kaybolmuş halde bulduk; boynu kırılmış ve mahfazası parçalanmış halde. Bir düzine gösteri için gitar kiralamak ve enstrümanı yok edilen müzisyen Arceola Brown için bir gitar ve kutu (her ikisi de kullanılmış) satın almak da dahil olmak üzere 5.000 dolardan fazla masrafla karşılaştık. Orijinal taleple birlikte makbuzların çoğunu 25 Temmuz'da British Airways'e gönderdik ve ardından 7 Ağustos ve 11 Eylül'de birkaç tane daha ekleyerek toplam 3.331 $'a ulaştık. (Geri kalanı için makbuzları saklamadık.) Birçok e-posta takibine rağmen vaka numarası almak dışında hiçbir yanıt alamadık. Yardım edebilir misin? Yale, New York Şehri

Sevgili Yale'im

Burada bir hikaye anlatabilseydim, Staples Jr. Singers'ın 1975'te, onlarca yıl sonrasına kadar neredeyse hiç kimsenin dikkat etmediği bir albümü nasıl kaydettiklerinin muhteşem hikayesi olurdu. 2022'de yeniden yayımlanan albüm, övgü dolu eleştiriler aldı ve grubun uluslararası turnelerine çıkmasını sağladı.

Ne hikaye. Ne yazık ki bu oda, kaybolan ve tahrip edilen bagajlar gibi çok daha sıradan ve tanıdık konulara ayrılmıştır.

Doğru, kayıp bagaj çoğu Samsonludan daha havalıydı: kurtarılmış bir Fender Telecaster ve tamamen yok edilmiş bir Casio MIDI. Bir bagaj görevlisinin Who's Pete Townshend'i kanalize edip onu havaalanı asfaltında parçalara ayırıp parçalamadığını merak ediyorum. Ancak geri ödemeyle ilgili yaşadığınız sorun Tripped Up gelen kutusundaki sıkıcı, tanıdık bir hikaye.

Bana Casio MIDI gitarının fotoğraflarıyla birlikte, ekibinizin gitarları kurtarma ve daha sonra Bay Brown'un gitarı ve çantasının kiralanması ve değiştirilmesi için tazminat talep etme çabalarının sinir bozucu bir zaman çizelgesini gönderdiniz. (Maalesef Bay Brown 16 Kasım'da vefat etti.)

İlk olarak Kasım ayının başında British Airways sözcüsüne yazarak müdahale ettim ve havayolu size hızlı bir şekilde 493,97 İngiliz Sterlini veya yaklaşık 600 $ tutarındaki tuhaf derecede kesin ve yetersiz miktardaki paranın iadesini teklif eden bir özür mektubu gönderdi. Havayolu, gelecekteki uçuşlar için 250 dolarlık ayrı bir kupon içeriyordu.

Tekrar müdahale ettim, ancak 7 Ocak'ta havayolu size yalnızca orijinal teklifi iletmek için geri yazdı; bu, iddianın çok altında tuhaf bir değerdi.

Bana gönderdiğiniz makbuzlara tekrar baktım ve makbuzları üç parti halinde gönderdiğinizi hatırladım. İkinci ve üçüncü partilerin toplamı tam olarak 493,97 dolardı.

Havayolunun para birimlerini değiştirdiği görülüyor; bu da sorununuzu ne kadar dikkatli bir şekilde ele aldıklarını gösteren bir işaret olabilir.

İlk makbuz partisine gelince, sanki siz onları gönderdiğinizde hiç gelmemiş gibi görünüyor.

11 Ocak'ta operatör sizi aradı ve makbuzları yeniden yüklemenizi istedi, siz de bunu yaptınız. 15 Ocak'ta kısa bir açıklama aldım: “Müşterilerden özür diledik ve taleplerini çözüme kavuşturmak için onlarla doğrudan çalışıyoruz” – ama daha fazlasını duymadınız. Benim önerim üzerine 21 Ocak'ta kişinize tekrar e-posta gönderdiniz. Makbuzları yeniden yüklemeniz talimatının verildiğini söylediniz ve bunu yaptınız ve size 3.941 ABD doları iade edileceği söylendi.

Bu tek bir sayı – kazancınızdan daha fazla, kayıplarınızdan daha az – ama sanırım havayolu bunu yapmayı reddettiği için bunu açıklayabilirim veya gitarın nasıl yok edildiği ve havayolunun neden yok etmediği de dahil olmak üzere diğer sorularıma cevap verebilirim. onu yok et. Gitarı Paris'e teslim etmediniz ya da temmuz ayında ilk gönderdiğinizde faturalar neden işleme alınmadı?

İşte en iyi tahminim: Çoğu uluslararası uçuşta (diğer hususların yanı sıra) kayıp bagajları düzenleyen uluslararası anlaşma olan Montreal Konvansiyonu, havayolu şirketlerinin sorumluluğunu sınırlıyor. Uçuşunuz sırasında bagaj limiti yolcu başına yaklaşık 1.700 dolardı veya iki müzisyenin toplamı için 3.400 dolardı. Ancak 28 Aralık'ta çoğu uluslararası uçuşun hasar değeri yolcu başına yaklaşık 1.980 dolara çıkarıldı.

Görünen o ki, havayolu şirketi, gerekli olmadığı halde kayıplarınıza yeni değeri uygulamış ve sonuçta hak ettiğinizden daha fazla para, yani çektiğiniz sorunlar için küçük bir tazminat alıyorsunuz.

Yurt içi veya Montreal Konvansiyonu'na taraf olmayan ülkeler arasında uçan yolcular için kayıp, çalıntı veya hasar görmüş bagajlarla ilgili olarak yerel veya ulusal kanunlar geçerlidir. (Amerika Birleşik Devletleri'nde Ulaştırma Bakanlığı kayıp, hasarlı veya gecikmiş bagajlara ilişkin tazminatı 3.800 ABD Doları ile sınırlandırmaktadır.)

Ancak geri ödeme talebinde bulunurken görünüşte mantıksız engellerle karşılaşırsanız bu rakamlar pek bir şey ifade etmez – örneğin, zahmetli bir şekilde gönderdiğiniz makbuzların kaybolduğu, hantal olarak tanımladığınız British Airways arayüzü gibi. Gelen kutum, halihazırda gönderilmiş olan makbuzları isteyen havayollarının hikayeleriyle dolu.

British Airways'te katlandığınız aylarca süren karmaşık destan, size bugün gezginlerin kayıp eşyalarını bulmak için kendi paylarına düşen işlerden daha fazlasını yapmak zorunda olduklarını hatırlatmalı. Kontrol edilen bagaja AirTag'ler veya diğer Bluetooth takip cihazlarını eklemek akıllıca bir ilk adımdır. Dolayısıyla, havayolları bagajınızın nerede olduğunu bilmediklerini iddia ederse, bunu onlara söyleyebilir ve hatta bu özelliğin artık üçüncü taraflarla paylaşılabileceği için konumu paylaşabilirsiniz.

Elbette, kırılgan eşyaları dikkatli bir şekilde paketlemeniz (Fender, web sitesinde gitar ipuçları sunuyor) ve çantanızı kontrol etmekten başlayarak her kağıt parçasını saklamanız gerekecek. Daha sonra hak talebinde bulunmanız gerekiyorsa etkileşimde bulunduğunuz tüm çalışanların isimlerini yazın, fotoğraf çekin, mümkünse konuşmaları kaydedin ve kayıtlarınızın kopyalarını alın. Geri ödeme talebinde bulunurken bu bilgiler çok önemlidir.

Çoğu zaman buna ihtiyacınız olmayacak. Ancak bir havayolu şirketiyle uğraşmak zorunda kalırsanız evraklar işinize yarayacaktır. Tripped Up'a yazmanız gerekirse sıranın en önüne geçeceksiniz.