Brooklyn'in öncü DJ'i Mister Cee 57 yaşında öldü

Hasan

Global Mod
Global Mod
1990'larda New York City'nin gelişen hip-hop sahnesinin demirbaşlarından biri olan ve Notorious BIG'in ilk savunucularından biri olan disk jokeyi Mister Cee öldü. 57 yaşındaydı.

Ölümü Çarşamba günü, Bay Cee'nin gösteri yaptığı WXBK 94.7 The Block NYC'nin marka müdürü Skip Dillard tarafından doğrulandı. Hiçbir sebep belirtilmedi.

Bulaşıcı miksleri onlarca yıldır New York radyosunda yankı uyandıran Mister Cee, 2014'te istasyondan ayrılmadan önce 20 yılı aşkın bir süre New York City'deki Hot 97'de hit DJ olarak çalıştı. Notorious BIG'in ilk albümünün sorumlu yapımcısıydı. “Ölmeye hazır.”

Bay Cee, Ağustos 1966'da Brooklyn'in Bedford-Stuyvesant semtinde Calvin Lebrun olarak doğdu. Büyükanne ve büyükbabasının evinde, DJ olan amcasının rehberliğinde pikap çalarak büyüdü. Uydu radyo programı “Rock The Bells”i anlattı. Kasım.

İlk etkilerinin radyodan geldiğini, World Famous Supreme Team ve Awesome Two gibi hip-hop gruplarını dinlediğini ekledi.

“Bu benim DJ'liğe olan tutkum ve bir gün radyoda yer alma hayalim haline geldi” dedi.

Bay Cee, istasyonun yeni müzikal yönünü gerekçe göstererek istasyondan ayrılmadan önce hayalini Hot 97'de gerçekleştirdi.

2014'te The Times'a “Şu anda cevap ben olabilirim ama beş ya da 10 yıl içinde cevap olacağımı sanmıyorum” dedi.

DJ'i 90'ların ortasından beri tanıyan Capitol Musical Group organizatörü Chris Green, bu yıl Haber'a verdiği röportajda Bay Cee'nin Hot 97'de “eski ile yeni arasındaki yapıştırıcı” olduğunu söyledi.

Bay Cee, trans fahişelerin hizmetlerini kullandığının ortaya çıkmasının ardından ilk olarak 2013 yılında kanaldan kısa süreliğine istifa etmişti.

Onun cinselliğiyle ilgili sorular, uzun süredir homofobiyle mücadele eden hip-hop camiasını sarstı. 2014'te kalıcı olarak ayrılmadan önce kısa bir süre istasyona döndü.

Hâlâ çok saygı duyulan bir isim olan Bay Cee, kulüplerde ve diğer radyo programlarında plak çalmaya devam etti. Ölmeden önce 94.7 The Block NYC'de Throwbacks adlı kendi şovunu oynuyordu.

Çarşamba günü ölümü duyurulduktan sonra istasyon, Bay Cee'yi 2022 mix'inin bir kaydını çalarak onurlandırdı ve merhum rapçinin 50. doğum günü vesilesiyle Notorious BIG'e saygı duruşunda bulundu.

Notorious BIG'den önce DJ, Big Daddy Kane ile çalışıyordu. Mister Cee ayrıca 50 Cent ve diğer rap yıldızlarının kariyerlerini artırmasıyla da tanınıyor.

Bay Cee'den hayatta kalanların tam listesi hemen mevcut değildi.

2021'de yayınlanan Kitchen Talk podcast'indeki bir röportajda Mister Cee, sunuculara kendisinin 3 yaşında 45 RPM rekoruna sahip olduğu bir fotoğrafını gösterdi. Bay Cee'nin Hot 97'ye katıldığı 1993 yılında ölmeden önce babasının ona bu fotoğrafı verdiğini belirtti.

Şöyle ekledi: “Ve bana 'Bunu yapacağını biliyordum' dedi.”