Chloe Domont tehlikeli randevu filmi “Fair Play”de

Shib

Global Mod
Global Mod
Aşkta, savaşta ya da yazar-yönetmen Chloe Domont’un bu yılki Sundance Film Festivali’nde ses getiren ilk uzun metrajlı filmi “Fair Play”de şüphesiz her şey adil değil. (Orada 20 milyon dolara Netflix’e satıldı ve şu anda platformda yayınlanıyor.)

Phoebe Dynevor (“Bridgerton”) ve Alden Ehrenreich (“Solo: Bir Star Wars Hikayesi”) aynı Manhattan hedge fonunda hırslı genç genç analistler olan Emily ve Luke’u canlandırıyorlar. Görünüşte mutlu olan ilişkileri, kendisi büyük bir terfi aldığında altüst olur ama kendisi bunu yapmaz. Heyecan verici bir psikoseksüel hesaplaşma başlar. Güney Kaliforniya yerlisi olan 36 yaşındaki Domont, erkeklerin kırılganlığını, erotik gerilim filmlerinin durumunu ve “cehennemden gelen bir randevu filmi” yapmayı tartışmak üzere New York’ta bir röportaj için bir araya geldi. Aşağıda görüşmeden düzenlenmiş alıntılar bulunmaktadır.

Öncelikle “Milyarlarca” gibi kaliteli kablolu yayın programlarında yönetmen olarak çalıştılar. Sizi bu hikayeyi anlatmaya iten şey neydi?

Televizyondaki kariyerimin başladığı uzun yıllar boyunca, başarımın mutlaka bir zafer gibi gelmediğini hissettim çünkü çıktığım türden erkekler, uzun olduğum için onlara küçük hissettiriyordu. Bu köklü güç dinamiğinin hâlâ üzerimizde ne kadar etkili olduğunu anlamamı sağladı ve bu beyazperdeye taşıyıp keşfetmek istediğim bir şeydi.

Her zaman bunu finans dünyasına dayandırmak niyetiniz miydi?

Hayır, benim için hikayenin ritmini, elektrik kesildiğinde ilişkinin nasıl çökeceğini anlamakla ilgiliydi. İşin kalbi buydu. Ama o dünyada bazı arkadaşlarım vardı ve hiçbir deneyimim olmamasına rağmen organik olarak yazabileceğim bir şeymiş gibi hissettim.

Böyle bir çalışma ortamındaki inişler ve çıkışlar, riskler, film ve televizyon endüstrisindeki risklere benziyordu: Tek bir hata yaparsanız, elenirsiniz. Ve bence her ikisinde de çalışkanlık ve oyun tarafı var. Kadınların içeri girmesinin zor olduğu, erkek egemen bir başka sektördü ve bunu yaparlarsa, hepimizin bildiği gibi, onlara farklı davranılıyor.

Teknik dili nasıl öğrendiniz?

Riskten korunma fonu çalışanlarından bazılarını içki içmeye götürdüm! [Laughs] Onları sarhoş ettim ve onlara çok basit sorular sormaya başladım. Gerçekten yeni bir dil öğrenmek gibiydi, İspanyolca ya da programlama gibi bir şey. Ve dürüst olmak gerekirse bu işin kolay kısmıydı. Karakterlerin duygusal gelişimlerini yazmak çok daha zorlayıcıydı.

Film gerçekten iki başrolünüzün performansına ve kimyalarına bağlı. Onu nasıl buldun?

Alırsan [casting] Listeler size herkesin aldığı aynı 15 ismi verir. Ancak kast yönetmeni Phoebe’ye Bridgerton’dan bahsetti, ben de pilotu izledim ve onda olduğunu düşündüm. Bir kırılganlık vardı ama aynı zamanda bir vahşilik, serbest bırakmayı başardığım, kullanılmayan bir öfke vardı. Korsesinin kesilmesi, ona takım elbise giydirilmesi ve köpek balığına dönüştürülmesinin de heyecan verici bir yanı vardı.

O zamandan beri Alden’ı seviyordum [the 2016 Coen brothers comedy] “Selam Sezar.” Ama Luke’un güvensizlikleriyle başa çıkmanın kendine çok güvenen bir adama ihtiyaç duyacağını biliyordum. Tanıştığım diğer erkek oyuncuların suskunluklarını hissedebiliyordum. Ama Alden bağlanmaya ve benimle pisliğe bulaşmaya istekliydi ve öyle de yaptı.

Bazı eleştirmenler “Fair Play”i erotik gerilimin geri dönüşü olarak övdü. Bunun doğru olduğunu düşünüyor musun?

Erotik bir gerilim filmi yapmak için yola çıkmadım. Bir ilişkideki güç dinamikleri hakkında bir gerilim filmi yapmak için yola çıktım ve kesinlikle bazı örtüşmeler var. Ama bence yeni film yapımcıları olarak bizim işimiz, türde farklı bir şey yapmak ve onu hikayelerimize hizmet edecek şekilde manipüle edip çarpıtmak.

Bugünlerde sadece iyi bir film yapmanın yeterli olduğunu düşünmüyorum. İnsanların içine bir şekilde nüfuz edecek, onlara ayna tutacak, onlara sormadıkları sorular sorduracak, sohbet ve tartışmalara yol açacak bir şey yaratmalısınız. Ve bu, ekranda pek işlenmemiş bir tema gibi geldi, en azından bu şekilde.

Ön gösterimlerdeki izleyicilerin tepkisi o kadar ilginçti ki karakterlere alkışladılar, nefeslerini tuttular ve hatta bağırdılar.

İnsanlar sanki bir korku filmindeymiş gibi tepki verdiler ve bu benim için çok heyecan vericiydi. Niyet her zaman, ne zaman ve nerede patlayacağını bilmediğiniz bu gerilim balonunu yaratmaktı, ancak patladığında topyekün bir it dalaşına dönüşüyor.

Bu tehlikeli bir randevu filmine benziyor. Bu bazı boşanmaları kolaylaştırabilir.

Gösterime erken gelen çiftlerin, arabaya dönerken tartışmaya başladıkları görülebiliyor; sanki adam bir şey söyleyecek ve ardından kız arkadaşı yavaşça ona bakacakmış gibi: ““Sen de öyle mi düşündün?” Yani evet, insanları ayırmak için sabırsızlanıyorum. Bunun için buradayım.