Detroit Operası, Trump'ın Haçı'nda 'Central Park Five' ile görünür

Hasan

Global Mod
Global Mod
Merkezi bir park jogger'ına tecavüz etmekten yanlış hüküm giymiş olan siyah ve Latin Amerikalı erkekler hakkında bir opera olan “Central Park Five” in bir provası, Donald J. Trump'ı oynayan tenor şarkı söylemeye başladığında bu ay sadece birkaç gündü.

“Sen hayvansın! Canavar! … Polisimizi destekleyin! Ölüm cezasını geri getirin!” Kükredi.

Genç erkeklerin nasıl zorlandığını ve daha sonra rahatladığını itiraf etmek zorunda kalan opera, Başkan Trump'ı 1989'da birkaç tam sayfa gazete reklamı satın alan, “vahşi suçluların gezen gruplarını” şeytanlaştıran iltihaplı bir kişilik olarak gösteriyor ve “Korkmanızı istiyorum”.

Anthony Davis, 2019'da Kaliforniya'da Richard Wesley'in Libretto tarafından yayınlandığında, Bay Tief ve Demokratların onay derecelendirmeleri meydan okunacaktı.

Şimdi önümüzdeki ay Detroit Opera Binası'nda yeni bir prodüksiyon açılacağında, tutum çok farklı. Bay Trump, yakın federal yetkililere, hibelere ve hukuk firmalarına ve üniversitelerine geri döndüğünden beri yetkililere sahip olan ileri, teşvik edilen bir siyasi güçtür, bunların hepsi bazı rakiplerin misilleme yapmasına neden oldu.

Bunların hiçbiri Detroit Operası'nda kaybolmadı çünkü şirketler aksilik için hazırlandı ve alkış almayı umuyor. Yönetim ekibi, pompalanmış, reaktif bir başkanlık ile kırmızı bir pelerini sallayan bir üretim yükleme riskini anlıyor.

Şaşırtıcı bir şekilde, opera kısmen Ulusal Sanat Vakfı tarafından finanse ediliyor ve federal bir sübvansiyondan gelen üretim maliyetlerinin yaklaşık 40.000 dolar. Ajans, Trump yönetiminin yönetiminde mevcut hibelerinin çoğunu feshetmeden önce ödüllendirildi ve ödendi.

Bir röportajda, Bay Trump'ı oynayan tenor Todd Strange, eleştirmenleriyle çok tutarlı bir cumhurbaşkanını tasvir etmekten korktuğunu inkar edemeyeceğini söyledi. Bununla birlikte, ileri itmek önemlidir.

“Korku beni yapmamı engelleyemez” dedi. “Rolden kaçmayacağım.”

Bay Trump'ın ilk döneminde, görevler kesinlikle daha geniş konulara yoğunlaştığından ve yalnız olduğundan daha düşüktü. İkinci tur farklıydı. Başkan, kültürel ve sanat kurumları için doğrudan hedefi seçti – John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi Başkanı olarak uyuyor ve onları Amerika görüşüyle uyumlu hale getirmek için Smithsonian Enstitüsü liderliğini ve programını soruyor.

Bay Trump, Kennedy Center'ı “radikal sol lunatikleri” kutlamak için ve Smithsonian'ı “bölünme, ırk merkezli bir ideolojinin etkisi” için eleştirdi.

Bununla birlikte, Detroit Operası, yönetim kurulu üyelerinin, alarmlı bağışçıların desteğini doğruladığını, risklere baktığını ve nükleer görevinin bir envanterini fethettiğini doğruladığını söylüyor.

Şirketin sanat yönetmeni Yuval Sharon, “Bu parça anlatmaya değer” dedi. “Biz siyasi bir örgüt değiliz. Detroit şehrine ve daha büyük bölgeye hizmet veren bir kültürel örgütiz. Bu operada bir pozisyon almıyoruz, ancak Donald Trump'ın karakterini sahnede olması açık bir şekilde alıkoyabilir.”

Şirketin başkanı ve genel müdürü Patty Isacson Sabee, “sağlıklı bir korkuya sahip olmanın” önemli olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu, herkese nasıl bakılacağına dair en iyi kararları verecek.”

Şirket ek önlemler aldı – kapıdaki metal dedektörler için izleyicilerin güvenliği ve hazırlanması.

Detroit Opera ayrıca sanatçılar, yaratıcı ekip veya çalışanlar ek desteğe ihtiyaç duyduklarına karar verirse, çalışanları bu prodüksiyon için desteklemek için bir program kullandı.

2020'de Pulitzer Ödülü'nü kazanan çalışmanın bestecisi Bay Davis, bunun ülkede sanatsal cesaret isteyen bir an olduğunu söyledi.

Davis, “Tarihi, kölelik, ya da sivil haklar ya da ırkçılık tarihi söndürmeye çalışıyorlar.” Dedi. “Buna izin verebileceğimizi sanmıyorum. Özellikle Afrikalı Amerikalılar olarak konuşmalıyız.”

“Sınır dışı edilme ile, bizi koruyan sistemi görmezden gelirseniz, yasayı görmezden gelirseniz, kanıtları görmezden gelirseniz, bir karar varsa, kurbanları görüyoruz.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu anlaşmazlıkların maliyeti olabilir. Ne istediğimizi ve bu ülkemizin bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Bu olduğumuzların bir parçası.”

Geçmişte, Bay Trump, onu doyuran “Saturday Night Live” gibi gösterilerde temsilini çizdi, ancak Libretto Trump'ın kendi sözlerini içerdiği daha ciddi bir çalışma olan operaya tepkisi şu ana kadar bilinmiyor.

Beyaz Saray Basın Ofisi, yorumlarla ilgili sorulara cevap vermedi.

Bay Trump, genç erkekleri karakterize ettiği için özür dilemedi ve sadece bu ay bir federal yargıç cumhurbaşkanına karşı bir davayı reddetmeyi reddetti.

Beş adam – Yusef Salaam, Raymond Santana, Korey Wise, Kevin Richardson ve Antron McCray – 2024'te bir cumhurbaşkanlığı tartışmasındaki yorumları için Kamala Harris'e dava açtı.

Bu yıl Demokratik Ulusal Konvansiyonda, şimdi rahatlamış bir beş kişi olmayı tercih eden beş adamdan dördü, Bay Trump'ın kendilerine yaptığı şeyin yıkıcı olduğunu ve onu ikinci bir dönem için diskalifiye ettiğini söyledi.

Erkekler, bölge savcının saldırının Matias Reyes adında bir adam tarafından işlendiğini tespit ettiği 2002'de hapishane şartları kaldırılana kadar yedi ve 13 yaşları arasında hapishanede geçirdiler. Beş daha sonra New York'tan 41 milyon dolarlık bir yerleşim aldı ve o zamandan beri Ken Burns'ten bir belgesel ve kurgusallaştırılmış, Emmy Ödüllü Netflix serisi “Bizi Gördüklerinde” AVA DuVernay'ın odak noktası oldu.

Opera üretim takvimlerinin tipik olduğu gibi, Detroit, Bay Trump'ın ikinci dönem çabalarının buharı toplamasından iki yıl önce “Central Park beş” planladı. Ancak sanat yönetmeni Bay Sharon 2024'te Bay Davis'e döndüğünde, besteci ilk olarak “Central Park Five” dan “Central Park Five” ı iptal etmesini istediğini düşündü.

Sharon, “Bu benim için muhtemelen kültürümüzde büyük bir soğutma etkisi olacağına dair ilk gösterge buydu.” Dedi.

Detroit Opera CEO'su, kendisinin ve co -Tepkiyesinin üretimi desteklemede istikrarlı olduklarını söyledi.

Başkan Ethan D. Davidson, “Bunu sorguladığımız bir an olmadı.” Dedi. “Seyirci deneyimleriyle ilgili daha fazla hikaye talep ediyor. Bunun 'Central Park Beş'ten' daha iyi bir örnek yok. Bu topluluktaki insanlar kendilerini sahnede görmek istiyorlar.”

Central Park Five üyelerini temsil edenler benzer bir kararlılık duygusunu ifade ettiler. Santana'yı canlandıran Chaz'men Williams-Ali, “Sanat eseri toplumun aynası olmaktır.” Dedi. “Kim Beyaz Saray'daki bu kişiyle geri döneceğimizi öngörebilirdi, bu opera ne?

Opera direktörü Nataki Garrett, yönetim pozisyonlarında bulunan siyah bir kadının – son zamanlarda Oregon Shakespeare Festivali'nin sanat yönetmeni olduğunu söyledi – kadınların çeşitliliğini ve tarihini sona erdirmesi göz önüne alındığında, Bay Trump altında zaten savunmasız hissetti.

“Geniş gözlerle içine girmeliyim ve kendi korkumun karşısına geri dönmeliyim” dedi. “Ama bu hikayenin anlatılmasını sağlamak büyük önem taşıyor. Artık gerekmeyene kadar böyle bir hikaye anlatmaya devam ediyorlar.”