semaver
New member
Doyumsuz Lezzetiyle Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg yaprak
- 3 su bardağı pirinç
- 1 büyük baş soğan
- 4 dış sarımsak
- 2 orta uzunluk domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullandım)
- Pul biber
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 2 limon ve 2 soğan
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı sarımsakları yemeklik doğuyoruz. Yağ da kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Pirinçleri yıkayıp ekliyoruz. Bir iki cins çeviriyoruz.
- ondan sonrasında soyup küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. Baharatları ve tuzu ekleyip domatesler yavaşça yumuşayınca yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pirinçler çekince altını kapatıp küçük küçük doğradığımız maydanozu ekliyoruz yarım limon sıkıyoruz içine yeterlice karıştırıyoruz.
- İç harcımız hazır. Yaprağın damarlı olan kısmını içe gelecek biçimde düzeltip içine iç harcımızı koyup sarıyoruz tencereye sarmaları yerleştirmedilk evvel bir sıra yuvarlak kestiğimiz soğanları dizip daha sonrasında sarmaları dizelim.
- Bir sıra sarma bir sıra halka halinde doğradığımız soğanı koyalım bir sıra daha yaptıktan daha sonra halka dilimlediğimiz limonu dizelim sarmalar bitene kadar bu türlü sıralayalım en üste de soğan ve limonu dizelim.
- Son olarak sıcak suyun içine tuzumuzu karıştıralım (damak tadınıza göre ) ve sarmaların üzerine gezdirelim yağımızı da gezdirip bir tabakla sarmaların üzerini kapatalım.
- Birinci başta kaynama gelene kadar yüksek ateşte çabucak sonrasında en kısık ateşe koyup pişiriyoruz. Piştiğini denetim edebilirsiniz.
- Pişme bittikten daha sonra çabucak çoklık suyu dökelim yoksa altta kalan sarmalar suda bekleyip gereğinden çok şişebilir renginin kararmaması için suyunu boşalttıktan daha sonra biraz daha zeytin yağı gezdirebilirsiniz.
- Dileyen sıvı yağ da kullanabilir. Afiyet olsun ????