Harvey Averne: En önemli salsa üreticilerinden biri

Hasan

Global Mod
Global Mod
Harvey Averne bir yaşındayken her gün yapıyordu. bially, bir panecillo polaco ve bir ensalada de pescado blanco. ve sabah joekedisi Coco Baby ile oynayın ve Queens, Woodhaven’daki eklektik, yaptırılmış dairesinde Joe Bataan gibi Latin müzik şarkıları ezberden okuyun.

Mart ayında doktorların çok şanslı olduğu bir gün, alınan ilaçlara teslim oldu. Ancak Averne’nin (ödüller, konser biletleri, işaretli dönem raporları ve fotoğrafları, biri Celia Cruz ve yok edilen bir akşam dahil) dekore edilmiş girişlerine bir bakış, 86 yıl boyunca sıradan tribulacione’lerinden farklı bir hikaye bıraktı. Averne, Latin müziğinin son devlerinden biridir: o zamandan beri Latin müziğinin hedefinin bir parçası olan, New Yorklu sosyetik bir Yahudi. borsch kemerimüzik dinlemek, bugalú ve salsa çalmak Nueva York’un en popüler turizm merkezlerinde.

Averne, “Ritmo tadı alıyorum, compás tadı alıyorum” diye açıklıyor. “Söylemek istediklerimin bir açıklaması yok ama önemli değil: operada açıklama yok.”

Bir yapımcı, yönetici ve müzisyen olarak Averne, Bastide ile New York’tan bazı önemli Latin Amerikalı müzik satıcıları arasında büyük bir sahneye sahipti. Önemli Fania Records’un direktörü olarak Willie Colón, Larry Harlow, Ralfi Pagan ve Ray Barretto’nun yapımcılığını veya danışmanlığını üstlendi. Caz-latino ve salsa diskleri üreten kendi diskografisi Coco Records’ta Averne’nin piyanist Eddie Palmieri ile yaptığı çalışma ona Latin müziği dalında ilk iki Grammy Ödülü’nü kazandırdı.

Fania’nın uzun süredir arkadaşı ve sanatçısı olan Bataan, “İnsanların fikirlerinin olduğu zamanlar vardır” diyor. “Siempre estaba aktif; Siempre’nin şu türü vardır: el Phil Spector de latin müzik”.

1936’da, Padres Polacos’un ilk neslinde Averne, klanı bırakana kadar tarlaları genişletmek için profesörler Solían’ı Linden Bulvarı’na gönderen bir bar görevlisi ve bir otobüs kaptanıydı. Dikkat çeken tek şey müzik.

Averne, R&B’yi büyülediğini söyledi ama bana “her otelin ve her kulübün bir Latin grubu olduğunu” söyledi. Padre’niz gibi bir şey istemeyin. Además, müzikte, “había muchas chicas”.

14 yıl önce Averne, Hotel Catskills’de bir grubu yönetirken ikinci kez gitar çalıp İspanyolca şarkı söyledi. “Şarkı söylemek” var, kayıt var ve şarkının kaydedilmesi gerekiyor. Genç grubun Tito Puente ve Machito ve Tito Rodriguez gibi yıldız yıldızlar olarak görev yapmasının ardından grubumuzun adını Harvey Averne Trio olarak değiştirmeye karar verdiğimde, Palladium’daki Arvito and His Latin Rhythms and the Somersault of the Catskills senaryolarından ilham aldım.

Averne, müzik işine başlamadan önce “mahalle mafyasını işe aldı” dedi, yol yardımı sağladı, tanıdık kişilerin fotoğraflarına dokundu ve evde onarım talep etmek için bir anlaşma müzakere etti. Yaratıcılığın ön saflarında yer alan ve Latin müziğinde oldukça çeşitli bir sahneyi besleyen bir gençlik orkestrasının yönetmeni de dahil olmak üzere, yıllar boyunca tasavvur ettiği işler için parlak zihin.

Averne gençlik grubu için “şık bir grup” olan Andy Harlow, konserlerinde ve performanslarında Harvey’den vibrafonları ve diğer ekipmanları alarak, “Harvey tanıdığı en iyi satıcılardan biri” dedi. “Dönem çok profesyonel; bir todos siempre les pagaron”.

30 yılı aşkın bir süre önce diskoya gitmeyi bıraktığımda, Averne ayrıca mezar taşları, akordeon ve titreşimli müzikleriyle bir marka geliştirdi. 1968’in son yılında geçen, Kenny Seymour Sr.’nin (eski adı Little Anthony and the Imperials’tan) seslendirdiği Never Learned to Dance, Discogs müzik pazarında 1300 dolara satılan gizli bir yayındı. Averne, “Diskoteklerimde yetkin bir şekilde gönderildim ve nereye gidersem gideyim,” dedi.

1966’da Larry Harlow, Fania’ya katıldığında, kendisine diskografiyi satan bir adam olan Jerry Masucci’yi sundu ve hemen onu karşılaştırdı. Averne, Cadillac Seville’deki ilk buluşmasını mutfak şefi olarak kurtardı ve kusursuz bir şekilde giyindi. Masucci, yeni başlayan girişimini yönetme niyetinde değildi.

Fania’nın seansların ortasında Latin müziği üzerindeki etkisi apaçık ortadadır. “Lo volamos todo,” diye onayladı Averne. Geleneksel Latin müzik tarzlarının R&B ve çağdaş ruh ile bir birleşimi olan Latin ruhuna ve bugalú’ya öncülük etti. Barretto’nun 1968 Bugalú LP’sinde bu dönemde Averne’nin en sevdiği yapımlardan biri. asit.

Davulcudan Averne, “Potansiyeline verdad que en verdad vio mi los primeros ray fue uno de los primeros,” dedi. “Ürün asit, ancak Ray Barretto, Harvey Averne’in yapımcılığını üstlendi. Sanatçı kendini daha çok istediği şeye hazırladı”.

Aunque Averne, sanatçıları gençliğinde kullandığı taktikleri mükemmelliği uygulamak ve aşk tutkusunu artırmak için kullandığı için, dinamizmle ticarileşen (ve dışarı çıkan) bir disko satışına odaklanamadı, bu da Miembros’un çekiciliğini artırdı. Fania ve ailesi, ulusal topraklar boyunca Latin müziğine. Fania’da çalışan besteci, yapımcı ve yorumcu Bobby Marín, “Çalışmayı seçen tüm insanlar için büyük bir trajediydi” dedi.

New York’taki WWRL’de Bataan’ın “Çingene Kadını”nı (“Bir Siyah Okulda Latin Modası Oynanmazken”, adı Bataan) İtalyan bir zapataria’da bir DJ ile tesadüfi bir karşılaşmadan sonra dinledim ve sonunda Station müzikaliyle bir ilişki kurdum. müdür. Averne, Fania’ya gittikten sonra “Make It With You” nun 1971 versiyonunda şarkıcı Ralfi Pagan’a eşlik ederken, Pagan ile zıtlaşmak üzereyken Don Cornelius ile bir araya geldi. ruh treniilk Latin Amerika sanatçılarından birine dönüştü ve programa katıldı.

Averne, Pagan’ın Masucci ile olan sözleşmesine ve sonraki filmlerinin yakınında uzun süre uçakta olmamasına rağmen, 1970’ten beri Fania ile boğuştuğunu söyledi. United Artists’in genel müdürü ve Latin Amerika müziği başkan yardımcısı tarafından aday gösterildi – sanatçılarla anlaştığı ve daha büyük bir distribütör görevlendirdiği “Büyük bir disko şirketi yönetmeyi gerçekten kabul ettik”. Bu süre zarfında, “Jungle Fever” adlı Belçikalı bir stüdyo grubu, Chakachas grubunun liderine dönüştü ve EE’de bir milyondan fazla kopya sattı. UU.

1972’de Arverne, dünya çapında varlığını sürdüren Latin Amerika cazının öncüsü olan Palmieri için Coco Records’u ve ilk sanatçısını kurdu. Başlıca gece kulüpleri nelerdir?Latin Amerika müziğinin güneşi J bitmemiş şaheser— Latin müziği dinlemek ve popüler Latin müziğinin sesini yükseltmek için anıtsal bir adım oluşturur.

Averne, “İşbirlikleri profesyonel ve kritik bir performansla sonuçlandığından, tonu, sözleşmeleri ve maliyetleri tartıştık” dedi. “bitmemiş şaheser Averne, “Eddie ile senin arasındaki bir kavga için,” dedi. Palmieri, 86 yıl oldu, henüz bir yorum yapmadım.

Averne her yıl 1976’da Eydie Gormé ve Machito albümlerinin yanı sıra Cortijo ve Su Combo Original ile diskolara adadı. Bununla birlikte, o on yılın sonunda Coco harabeye dönmüştü, ancak Averne mali sorunlar nedeniyle saklanıyordu.

Prism Records diskotek şirketi (hip-hop satışı Cold Chillin’ Records’un habercisi) olarak bilinen diskoteke en son bindiklerinde, (ona ilk maketlerinden bazılarını öğretmiş olan) genç bir Madonna ile buluşuyorlardı.

Gece kulüplerindeki kariyeri sona ererken, Averne bir karanlık döneme karıştı.

“Todo se vino abajo,” dedi. “Bir yıl boyunca hiç telefonla katılmadım.”

Son yıllarda Averne ile çalışan bir DJ ve Bugalus meraklısı olan Carlos Vera, 2010 yılında “evinde değildi” ve genç adam, Yukarı Batı’daki Averne, Queens’teki evinden haftada birkaç kez günlerce ayrılmış olarak ayrıldı. Evinizi yenilemeniz, eski eşyalarınızı düzenlemeniz ve internete erişmeniz gerekiyor. “İyi bir araya gelmem ve daha çok sevmem benim için önemli. “Tardé mucho en convencerlo”.

Şimdi, Averne’nin en iyi düşmanı. “Música ile müzik dinledikten sonra”, dice. “Takım hakkımı kullan ve 50’den fazla kanoya sahip ol”. Ama ayık, está emekli oldu. “‘Harvey, lo lograste’ hissiydi.” “Te lo demostraste a ti mismo'”.

Arkadaşının belediye başkanı ortalıkta yokken (2021’de Larry Harlow’un mırıldanması ile radyo sunucusu Polito Vega arasında, marttı), Averne, “Beni yalnız gönderdi. Ne kadar kibar olursanız olun, ihtiyaç duymanız için zaman yok. Soru sorabileceğiniz bir dönem”.

“Estoy, rahatla. “Sessiz ol”, artık. Ama “müzik projesi benim için uygun ve ilgi çekiciyse, onu yapmalıyım”.