Japon kahvaltısının parıldayan üzüntü ve 8 yeni şarkı daha

Hasan

Global Mod
Global Mod
Her Cuma, Haberler için pop eleştirmenleri haftanın en dikkat çekici yeni parçalarını tartıyor. Spotify'daki çalma listesini buradan dinleyin (Veya profilimizi bulun: nytimes) ve Apple Music'te buradave için kaydolun AmplifikatörYeni ve eski şarkılar için iki haftalık bir rehber.

Japon kahvaltısı, “İşte biri”

Melankolik Breunettes (& Sad Women) için Michelle Zauner'ın “Japon Kahvaltı Yeni Albümü” nden “Birisi” sesi etrafında büyülü, parıldayan bir kademeli yaratıyor. Metinler gerilimleri ve korkuları gösteriyor, ancak parça bekleniyor: “Hayat üzücü, ama birisi burada,” diye bitiriyor Zauner.

Jon Pareles

Marianne Treu, 'Burning Moonlight'

Ocak ayında 78 yaşında ölen Marianne Sadık, neredeyse sonuna kadar kaydedildi. Birlikte yazdığı ve son tezahürlerinden birini tuttuğu bir şarkı olan “Burning Moonlight” da cızırtılı, harap, inatçı sesini getirdi: “Hayatta kalmak için ay ışığı yanıyor / Ateşte Hayatım.” Akustik gitarlar ve Tamburine müziği 1960'larla birleştirir; Şarkıları, onu takip eden her on yılda bir sağlar.

Jon Pareles

Fiona Apple ile Waterboys, 'Bilinmeyen bir kız arkadaşın mektubu'

“Bilinmeyen Bir Kız Arkadaşından Mektup” 4 Nisan “Life, Death ve Dennis Hopper” daki Waterboys albümünden geliyor ve Mike Scott tarafından yazıldı. Ama sadece piyanoda Fiona Apple tarafından şarkı söyledi ve oynadı ve küfürlü bir arkadaşın anısını sağlıyor: “Her zaman kimsenin beni yenmeyeceğini söyledim.” Başlıyor: “Ve ben sana vurana kadar kimse bunu yapmadı.” “Satir'in çılgınca koştuğunu” itiraf ediyor, ancak sesi en kötüsü hatırladığında acı, orijinal bir Raspe'ye yükseliyor. Güçlü, paramparça bir performans.

Jon Pareles

Mitski ile Tamino, “Sanctuary”

Diffidens, “Sanctuary” sırasında, Belçikalı şarkı yazarı Tamino-Amir Moharam Fouad'ın yeni albümü olan “Every Dawn's A Mountain” dan bir Walzing Dueti olarak belirlenir. Ayrı ayetlerde, Tamino ve Mitski kırılgan geliyor ve belirsizliğe ve kayıplara bakın; “Kutsal alanın kalıntılarında yaşıyorum,” diyor Mitski. Ama bağlantı kurarsanız – sorun: “Olduğun yerde geç mi?” – Ve uyumlu, bir orkestra umut sunmak için arkalarında yükselir.

Jon Pareles

Morgan Wallen, “Biraz deliyim”

Morgan Wallen'in yeni single'ın rahatsız edici anlatıcısının “Biraz deliyim, ama dünya çapında dünya çapında.” Karakteri, yakınlarda davet edilen bir silah tutan bir uyuşturucu satıcısıdır. “Antidepresanlar ve ılık biralar hakkında” destekliyor ve televizyonunu yazıyor “ama haberler değişmiyor.” Wallen, kararlı, sosyopatik sakin ile kararlı akustik gitarlar ve hafifçe fırçalanmış davullar hakkında şarkı söylüyor.

Jon Pareles

Takaat, 'Amidinin'

Afrika rock grubu Mdou Moctar'ın ritim bölümü – Ahmoudou Madassane, Mikey Coltun ve Solyman Ibrahim – Tuareg'de “gürültü” anlamına gelen Takaat olarak tek başına kaydedildi; Bir EP Nisan ayında yapılacak. Takaat'ın ilk single'ı “Amidinin” (“Freund”), modal riffing'i ve Mdou Moctar'ın sürücüsünü altı vuruşla durdurur, ancak gitar çarpıklığını ortaya çıkarır, yankılanır ve davulları daha da vahşi ses çıkarır.

Jon Pareles

Debby Cuma, '1/17'

Toronto'da bulunan şarkıcı ve yapımcı Debby Cuma günü, ilk albümü “Good Luck” 2023 için Polaris Müzik Ödülü'nü kazandı. “Yemin ederim, sen bir işaretsin,” Cuma günü infiltrasyon sentezlemeleriyle delinen havadar bir atmosferde şarkı söylüyor. Rota, Kansis özellikli bir Katharsis'te patlayana kadar gazlı tabakaya dayanır.

Lindsay Zoladz

Raphael Saadiq ve Kelly Rowland ile Id ve Saba, “Crash”

1970'lerin Stevie harikasının mirası, “kazayı” uygun kromatik akor değişiklikleri ve klavye ana (ve ortak yapımcı) Greg Phillinganes tarafından verilen bir loping sentezleyici bas hattı ile yerine getirir. Saba basınçsız bir şekilde tecavüz eder: “Birlikte zaman içinde zaman alabiliriz / ve eğer geç kalırsa, umarım sadece çökebilirsiniz.” Ve korolar sunan Kelly Rowland, mükemmel erişilebilir geliyor.

Jon Pareles

Jack Harlow Doja Cat ile, 'Just Biz' '

Jack Harlow ve Doja Cat, akılda kalıcı pop koroları ile dağıtan ve bunun yerine yetenekli nehirlere ve göz kırpmaya odaklanan hızlı bir yol olan “Just Us” da Flirty ayetini değiştirdiler. “Zack ve Cody gibi göründüğünü biliyorum, bu hayat sevimli,” diye Raps Harlow ve yaşını 2000'li yılların ortalarında bir Disney kanalı şovuna atıfta bulunarak gösteriyor. Kitschy? Belki, ama Doja hakkında: “Sen softy, marshmallow ve siyah kahvesin”, sevgiyle karşı çıktı. Video, Harlow aradığında kaç kişinin telefonu alacağını kanıtlayan ünlülerle doludur: Matt Damon, Pinkpantheress, John Mayer ve Nicholas Braun. Zack ve Cody maalesef hiçbir yerde bulunamazlar.

Lindsay Zoladz

Deerhoof, “Göçmen”

Uzun süredir indie rock grubu Deerhoof utangaç veya garip olabilir, ancak ne “göçmen şarkılar” da, Amerika'nın ani, acımasız yabancı düşmanlığına bir cevap. Satomi Matsuzaki, algılanmamış işçilere, arkalarında dolaşan gitarlar ve davullar hakkında bir göç arka planı – sürücüler, şefler, eğlenceler – verir. Ancak bu yedi -dakikalı rotanın ikinci yarısı için, enstrümanlar basitçe bağırıyor. Artık argüman veya mahkumiyet yok.

Jon Pareles