Kering Hareketli Kadınlar Yemeği'nde Lily Gladstone mercek altında

Shib

Global Mod
Global Mod
Cannes Film Festivali'nde büyük alkış var. Her alkış nefes kesici manşetlere yol açıyor ve medya, en uzun alkışı hangi filmin aldığını duyurmak için sabırsızlanıyor.

Ama bazen Cannes'da ne zaman kalktığınız kadar nerede oturduğunuz da önemlidir.

Lily Gladstone, Pazar gecesi Kering'in Michelle Yeoh, Julianne Moore, Isabelle Huppert ve jüri başkanı Greta Gerwig'in de dahil olduğu, yıldızlarla dolu bir parti olan yıllık Women in Motion yemeğinde öğrendiği şey bu. Gerwig'in jüri arkadaşlarından biri olan Gladstone, Altın Palmiye ödülünün belirlenmesine yardımcı olacak. Bu, geçen yıl Cannes'da “Killers of the Flower Moon”un galasıyla profiline giren oyuncu için aynı zamanda bir dönüm noktası olan prestijli bir pozisyon.

Geçtiğimiz Mayıs ayındaki galadan sonraki gün Gladstone, Women in Motion yemeğindeydi. Bir ara, rol arkadaşı Leonardo DiCaprio'yu selamlamak için partinin orta masasına doğru yürüdü ve festival başkanı Iris Knobloch'a ayrılan boş sandalyeye onun yanına oturdu.

Gladstone Pazar günü bana hikayeyi anlattığında sırıttı. “Iris ve ben geçen yıl beni sandalyesinden nasıl atmak zorunda kaldığına gülüyorduk ve şimdi onun yanında oturuyorum” dedi. Aslında bu yıl Gladstone'a partinin tartışmasız en prestijli koltuğu verildi: Knobloch ile Cannes'ın sanat yönetmeni Thierry Frémaux'nun arasındaki sandalye.

Gladstone kıkırdayarak “Bu yılın aslan benim!” dedi. “Ben tamamen onun yerindeyim.”

Festivalin bu noktasında Gladstone ve jüri arkadaşları yarışmadaki filmlerin neredeyse yarısını izledi. Gladstone, “Geçen yıl endişelenecek tek bir filmim vardı” dedi. “Bu yıl 22 kişi var.” Jüri deneyimi, kendisine en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandıran “Çiçek Ayın Katilleri” ödül törenlerinde birkaç ay geçirdikten sonra geldi.

Ancak Gladstone'un dans kartı dolu olmasına rağmen, yakında Charlie Kaufman tarafından yazılan bir bilim kurgu filmi olan “The Memory Police”te ve ayrıca Bowen Yang'ın oynayacağı Ang Lee'nin “The Wedding Banquet” filminin yeniden çevriminde rol alacak. Cannes'a zaman ayırmanın sanatsal enerjisini yeniden canlandırdığını söyledi.

“İşe geri dönmeye ve bir adım daha ileri gitmeye hazırım. Başkalarının yaratıcılığıyla etkileşime geçmek, kendinizi yenilemenin harika bir yoludur” dedi. “Yani bundan gerçekten keyif alıyorum.”