Mayhem, Black Metal'deki en çılgın hikayeye sahiptir. Her nasılsa 40 olacak.

Hasan

Global Mod
Global Mod
Grubun deney tadı, 1987'den itibaren “Deathcrush” ep'e kadar uzanabilir, bu da Tangerine Dream'in bir üyesi olan Krautrock Pioneer Conrad Schnitzler'in hipnotik, funcreal “Yeni Yıl başlangıcı” ile başlıyor ve bu enstrümantal -nouronymous'u takip eden Kluster.

Mayhem tam uzunlukta sadece altı uygun stüdyo kaydı yayınladı, ancak 2019'da ortaya çıkan en son “Daemon” da belirgin bir yetenek var. Şarkılar, rock'ın en muhteşem şarkıcılarından Csihar, kulak bükme kulağının, Diamanda Galás'ın deneylerine daha yakın olan kurabiye kesicilerinden daha yakın olduğu için ek boyutlar elde ediyor.

Yıldönümü sergisinde, tüm bu ark incelenir, burada yirmi yılın bir arada tutulduğu her zaman korkunç veya okültten bükülmüş bir katartik güce sahip konularla bir arada tutulur.

“Aşk şarkıları veya manzaralarla uğraşmıyoruz,” dedi Necrobutcher. “Karanlık, agresif, kötü, bunu yapmak için. Ama aynı zamanda güzel olan trajediler ve üzüntü de var. Yıllar boyunca birçok insan bana müziğimizin birkaç zor zamanlarda onlara yardımcı olduğunu söyledi. Ne hakkında konuştuklarını biliyorum çünkü terapi için de müzik kullanıyorum.”

Csihar, grubun eski günlerde belirtilmeden aynı aşırı müziği çalabileceğinden memnun. “90'lı yılların başlarında her şeyin gerçekleştiği, kiliselerin ve cinayetlerin – grupta cinayet gerçekleştiğinde benim için neredeyse çok fazla olduğunu hatırlıyorum.” Dedi. “Bu kadar uzun süre birlikte nasıl gidebileceğimiz garip. Belki daha az çılgın şeyler yapıyoruz, ama müzik ve sanat sevgisi aynı veya daha fazla.”

Görüntülü sohbet ekranının arkasında harika olan Necrobutcher, bırakmaya hazır hissetmiyordu.

“Önümde sarkan 50. yıldönümü olasılığı gördüğümde,” dedi ve kıkırdıyor: “Oraya ulaşmak için ek çiftlik yapacağım.”