Natalya Romaniw “The Valkyrie” e atladı ve rolünü üstlendi

Hasan

Global Mod
Global Mod
Romani büyüdü Swansea, Galler yakınlarında ve aile içi şiddet vakalarında çalışan bir polis memuru ve büyükanne ve büyükbabası tarafından büyüdü. Ailesindeki kimse özellikle müzikal değildi, ancak Ukraynalı büyükbabası, sokakta yürürken düzenli olarak bir şarkıya getiren kendine güvenen, eksantrik bir karakter olan bir opera idi.

Bir opera görmeden Guildhall Müzik ve Drama Okulu'nu ziyaret etmek için Londra'ya taşındı. (Verdi'nin “Falstaff”, ilk, eğlenceli bir girişti. “Sonra 'Capriccio' gördüm,” dedi gülerek.

“Sahip olduğum şey korkusuzdu,” dedi. “Ve ben çok, çok loncaydım.”

Romani korktuğu zaman şaşırdı. Houston'da geçirdiği süre boyunca sahnede ani netliğin büyük performansa yol açtığını söyledi.

“Kendinizi kendinizi engellediğiniz bazı gerçekten sakat pozisyonlara koyabilirsiniz, çünkü her şeyin mükemmel olduğuna takıntılısınız” dedi. Tekniğinde “çok fazla şef” hissine katkıda bulunan bu korku, “Sinir Batı” gibi Büyük Britanya'ya dönmesini sağladı. Başka bir şarkı tavsiye almaya zihinsel olarak hazırlanmak altı ay sürdü.

Romaniw, son beş yılda müzisyenlerin yardımında yardım kuruluşu için büyükelçi olmuştur ve daha önceki nesil opera yıldızlarının sevilebileceği sahne korkusu, kilo değişiklikleri ve psikolojik sağlık sorunları gibi konular hakkında konuşmaktan memnuniyet duyar. “Hata yapmak için oldukça yüksek statüye sahip birini gördüğümde her zaman bencilce zevk aldım” dedi. “Düşündüm ki: 'Görüyorsun, sen insansın!' Birine söyleyecek bir şey verirdim: 'Eno'da Gilda'yı söyledim ve üst sınıfı kaçırdım.' “

Romani'nin sesi, vücudunun değiştiği son yıllarda gelişti. 2023'te hamile kaldığında, Garsington Operası'nda Strauss '”Naxos'ta Ariadne” de Ariadne'yi söyledi. Aniden sesinin derinleştiğini hissetti. “Bu uzun, büyük, geniş çizgilere batmak gerçekten ferahlatıcı ve şaşırtıcıydı” dedi. “Nefes işim daha iyi oldu çünkü orkestranın üzerinden akabileceğim hissine sahip olmama yardımcı olan bu daha düşük desteğe sahiptim.”