5. Case Neko: “Bekle, bekle”
Case, 2006 yılında Fox Confessor Brings the Flood albümünü yayınladığında, parçayı bugüne kadar yazdığı tek “otobiyografik şarkı” olarak tanımladı. Detaylandırması istendiğinde bir AV Club röportajında şunları söyledi: “Yani şarkı aslında benimle ilgili. Diğer insanlara gelince mecazi değildir. Hayatımın küçük parçalarının başka biri ya da kurgusal bir kişi hakkında hikayeye dönüştürülmesi değil.” Bu anlamda Case'in şarkı yazımında başka bir evrimsel adımı temsil ediyor.

6. Case Neko: “Bu kasırga seni seviyor”
Case'in 2009 tarihli harika albümü Middle Cyclone'un antropomorfik, kalbi kırık bir kasırga perspektifinden söylenen bu açılış parçası, Case'in rüyalarından birini hatırlamaya çalışırken yazdığı birçok şarkıdan biri. Arkadaşı ve iş arkadaşı Paul Rigby benimle bu beste hakkında konuştu ve bunu Case'in bakış açısını insan dünyasının ötesine genişletmesine olanak tanıyan birçok şarkıdan biri olarak nitelendirdi. Bana “Bir insan olarak bir hava durumu sistemini tanımak oldukça güzel” dedi.

7. Neko vakası: “Kaplanlar konuştu”
Ruh haliniz ne olursa olsun, oynat tuşuna bastığınız anda sizi ağlatmayı garantileyen şarkılar var mı? Bu benimkilerden biri ve eğer aklıma melodi gelirse, ben öldüm. Case'in 2004'teki canlı albümünün başlık parçası olan esaret altında öldürülen bir kaplana yazılan bu övgü, belki de onun hayvana duyduğu şefkatin en keskin ve en yürek burkan uzantısıdır. dünya. Birisi bana mendil uzatsın!

8. Case Neko: “Cehennem”
Case'in son albümünün bu heyecan verici başlık parçası, onun kendine özgü lirizmini ve kendi benzersiz bilincini doğal dünyanın çoğulluğuyla birleştirme konusundaki yeteneğini bir kez daha sergiliyor. “Ben berbat değilim” diye şarkı söylüyor. “Ben bir çölüm.”

9. Case Neko: “Gece hâlâ geliyor”
Case, depresyonla mücadele ederken en sevdiğim albümlerden birini – 2013'ün The Worse Things Get, the Harder I Fight, the Harder I Fight, the More I Love You – yazdı. (“Artık üzüntüden kaçamazdım,” dedi bana. “Zamanımı harcamam gerekiyordu.”) Bu heyecan verici şarkıda, cesur bir yürekle ve biraz da kara mizahla mücadele ederek şeytanlarını kovduğunu anlatıyor. rahatlatıcı bir nakaratla.

10. Case Neko: “Keşke Ay olsaydım”
Sonuçta, “Blacklisted”ın bu özlem dolu şarkısı Case'in en popüler şarkılarından biri ve bunun da iyi bir nedeni var. Anılarında şarkıyı babasının ölümünden kısa bir süre önce, “Babamın durumunun üzüntüsüyle çok meşguldüm” diye yazdığını söylüyor. Kendi yaratıcı, başka dünyaya ait melankoli markasını güzel bir şekilde özetleyen şarkı sözlerini açmadan önce “Çok yorgunum” şarkısını söylüyor: “Keşke bu gece ay ben olsaydım.”