Nihai baba rock çalma listesi

Hasan

Global Mod
Global Mod
2. Kim: “Baba O'Riley”

“Baba O'Riley” aynı zamanda sert ve hüzünlü bir nostaljik ve açılışta yer alan 1971 tarihli “Who's Next” albümünün çoğu gibi, açıkça babanın kanonuna ait. Harika skeçiyle bu parçanın ününü kutlayan komedyen Joe Pera'nın sözleriyle: “Belki ben anlamıyorum ama sanki mükemmel şarkıyı yazdıklarını fark ettiler ve sonra paniğe kapılıp bir keman eklediler. solo.”

▶
Dinlemek Spotify, Apple Müzik veya YouTube

3. Steely Dan: “Barrytown”

Neredeyse herhangi bir Steely Dan şarkısını seçebilirdim, o halde neden favorilerimden birini, grubun 1974 tarihli harika albümü Pretzel Logic'teki bu melodik şarkıyı seçmeyeyim?

▶

4. Tom Petty ve Kalp Kıranlar: “Mary Jane'in Son Dansı”

Hemen hemen her Tom Petty şarkısı baba rock olarak kabul edilebilir, ancak 1993'ün bu hit şarkısını kişisel nedenlerden dolayı seçtim: Babam bu şarkıyı çıktığında arabada çalardı ve kız kardeşim ve ben de çıktığında her zaman kıkırdardık Petty “İç çamaşırı” şarkı söylüyor.

▶

5. Bruce Springsteen: “Onuncu Cadde Donuyor”

Babalar ağlamaz elbette ama ağlarlar Yapmak “Şehir merkezinde değişiklik yapıldığında ve büyük adam gruba katıldığında” sözünden biraz etkilendiler çünkü bu onlara Bruce Springsteen ile merhum saksofoncusu Clarence Clemons arasındaki harika dostluğu hatırlatıyor.

▶

6. Ulusal: “Sahte İmparatorluk”

Mitchum, 2019'da The National'ı “grup formundaki saf baba rock” olarak tanımladı. Grubun üyeleri, türün daha genç, ikinci nesil üyeleri arasında yer alıyor; şu anda 40'lı yaşların sonlarından 50'li yaşların ortalarına kadar (Sadece babanıza Taylor Swift ile çalıştıklarını söylemeyin).

▶

7. Pink Floyd: “Biz ve Onlar”

Babalar hoparlörlerin veya kulaklıkların kalitesini ancak en önemli testi gerçekleştirdikten sonra gerçekten değerlendirebilirler: “'Ay'ın Karanlık Yüzü' sesi nasıl çıkıyor?”