Okuyucular yıllarını tanımlayan şarkıları seçiyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
▶
Dinlemeye devam et Spotify, Apple Müzik veya YouTube

5. Devo: “Çelik Kapılar”

“Şarkıyı bu yıl hiç duymamıştım ve iki nedenden dolayı aklımda kaldı. Öncelikle, kesinlikle çılgınca ve Devo'nun “Whip It”in çok ötesine geçen süper sıkı bir rock 'n' roll grubu olduğunu gösteriyor. İkincisi, şarkının belirsiz anlamı 2024'te olan pek çok şey hakkında ne hissettiğimi yansıtıyor. Şarkı sözleri Devo'nun evrim teorisinin bir parçası mı ve hepimiz umutsuzca geriye gitmeye mahkum muyuz? Yoksa “Çelik kapıları çevirin” sözü umuda mı, gerçekten içimizde en kötü yanlarımızı yenebilecek güce sahip olduğumuza mı işaret ediyor? Hala bilmiyorum.” Chris Orcutt, Wayland, Mass.

▶

6. PJ Harvey: “Benden Kurtul”

“Şarkı benden daha eski ama bir nedenden dolayı son dinlediğimde aklımda kaldı ve yeni müziğin doldurmaya çalıştığı bir boşluğu doldurdu. Dünyada olup biten her şey göz önüne alındığında, öfkeli, eski müziğin geri dönüş yapması için mükemmel bir zaman gibi görünüyor, ancak son zamanlardaki çabaların çoğu, hakim pop formüllerinden sapmaktan çok çekiniyor veya çok korkuyor. Burada saklı hiçbir şey yok. Şarkı önce kaynayıp sonra patlıyor. Çok tatmin edici.” Shereen Shafi, Baltimore

▶

7. Joni Mitchell: “Soğuk Mavi Çelik ve Tatlı Ateş”

“Bu şarkı beni her zaman etkilemiştir çünkü bağımlıların mücadelelerini çok dokunaklı bir şekilde anlatmaktadır. Aynı zamanda tüm zamanların en iyi albümlerinden birinin en iyi şarkılarından biri. Joni'yi bu yıl Hollywood'da gördüm ve bu da daha fazla tepkiye neden oldu.” Gabriel Lawson, Dayton, Ohio

▶

8. Sonny Rollins: “Yumuşak, sabah gün doğumu gibi (Öğleden Sonra Çekimi, Village Vanguard'da Canlı 1957)”

“Bu ikonik performans onlarca yıldır yalnızca kalitesiz kayıtlı bir kaynaktan duyuluyordu; şimdiye kadar. Rudy Van Gelder'in ikinci, üstün kayıt cihazı o gecenin nefes kesen sesini nefes kesici ayrıntılarla yakaladı. Temmuz 2024'te Blue Note bu kayıtları yayınladı ve her notası çalındığı anki kadar canlı olacak şekilde onlara hak ettikleri yeniden basımı verdi. Odanın samimiyetini, Wilbur Ware'in bas dokusunu, Elvin Jones'un davullarının ve Rollins'in tenor saksafonunun ateşli ve sessiz karmaşıklığını sanki sadece sizin için çalıyormuşçasına duyacaksınız. Dinleyin ve Vanguard'ın canlandığını hissedin.” Walter Gross, Brooklyn

▶

9. Kurtlu: “Büyük Dağ”

“Zorlu ve ödüllendirici bir kariyerde geçirdiğim 21 yılın ardından, bu yıl rotayı bir değişime çevirdim: doğayla ve küçük bir toplulukla çevrili bir yaşam, başarıdan çok maceracı. Bu şarkı varlığımın her zerresiyle ufku özlememi sağlıyor. Normalliğin çözüldüğü bir dünyada, temelleniyor.” Kyle Campbell, Berlin

▶

10. Jackson Browne: “Bir Dansçı İçin”

“'A Man on the Inside'ı izlediğimde duydum bunu.” Şarkı, sözler ve melodi kalbime dokundu. Yaşam, ölüm ve ortadaki dansla ilgili. Kronik ağrılarla yaşıyorum ve bu sözleri rahatlatıcı buldum. Keman solosu çok duygulu geliyor. Güzel şarkı. Keşke daha önce duysaydım. Uzun zamandır Jackson Browne'un hayranıyım.” – Laurie Leroux, Hermiston, Oregon.