Thierry Klifa “Dünyanın En Zengin Kadını” için olan hayranlığı hakkında

Shib

Global Mod
Global Mod
Dünyanın en zengin karısı, genç bir adamın büyüsünde yasaklanmıştır. Birkaç yıl içinde, kızı ortaya çıkan ve uluslararası bir skandaldaki her şeyi ortaya çıkarana kadar ona 1 milyar ABD dolarından fazla nakit, yıllık gelir ve sanat eserleri veriyor.

Bu, dünyanın en büyük kozmetik şirketi L'Oréal olan Fransız milyarder Liliane Bettencourt'un gerçek tarihi ve uzun süredir kız arkadaşı ve Contante, yazar ve fotoğrafçı François-Marie Banier. Isabelle Huppert ile “Dünyanın En Zengin Kadın” – kurgusal bir versiyonu – 24 Mayıs'a kadar süren Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyeri olacak.

Filmin başlangıcındaki bir feragatname, gerçek olaylardan esinlenerek “çok rahat” olduğunu ve aile üyeleri arasındaki özel değişim de dahil olmak üzere “saf kurgu” unsurlarını içerdiğini belirtiyor. Ve yönetmen Thierry Klifa tüm isimlerin değiştiğinden emin oldu. Ancak film hala gerçek olayları çok kesin olarak ortaya koyuyor (Netflix'teki üç bölümlü bir belgeselde olduğu gibi, “milyarder, uşak ve arkadaş söylüyor.”)

Kuşkusuz, Huppert, ağır boyalı saç stili ve kesinlikle terzi takım elbiseleriyle tanınan gerçek Madam Bettencourt ile bakmıyor. Filmde, Huppert'in ipeksi omuz uzunluğu ve çok daha genç bir görünümü var. Abartılı fantin (Banier'in kurgusal versiyonu) tarafından baştan çıkarılan ve her şeyi değiştirmesini sağlar: kıyafetleri, sanat koleksiyonu, hayatı.

Yakın zamanda yapılan bir video röportajında Klifa, skandalın neden ilgilendiğini ve neden Huppert'e karar verdiğini tartıştı. Fransızca tarafından tercüme edilen konuşma düzenlendi ve sıkıştırıldı.

Filminizin prömiyerini yarışmadan çıktığı Cannes'daki Film Festivali'nde nasıl hissediyor?

Çok, çok memnunum. Bu yapılması gereken karmaşık bir filmdi ve uzun süre üzerinde çalıştım. Arada başka bir film koymak için zamanım bile vardı. Aktörlerin eşlik ettiği Big Cannes'daki kırmızı halıda ve film festivalinin sinemasında olmak büyük bir onur.

Cannes Film Festivali bize bu farkındalığı vermek için cesur bir karar verdi, çünkü konu biraz hassas ve oldukça politik ve bazı insanlar buna ulaşabilir. Ancak film her yerden ilgi çekicidir. Pratik olarak tüm dünyada satıldı, sadece bir promosyon rolü ile. Kazanan bir kombinasyon.

Bu filmi yapma fikrini nereden aldınız?

Bu hikaye ilk kez ortaya çıktığında, hemen büyülenmiştim çünkü düşündüm: öyle değil. Eminim bizden birçok şey gizlenir ve onlar hakkında söylenmemiştir. Kısa bir süre sonra olay hakkında bir film yapmaya karar verdim.

Başlıklar para ve siyasetle doluydu, ancak bu insanların gerçekte kim olduğundan bahsedilmedi. Dünyadaki binlerce basın makalesi onlara adalet yapmıyor. Onları karikatürlere dönüştürmek kolaydı ve işte dönüştükleri ve acı çektiler.

Filmim – ve bu şok edici gelebilir – açıkçası senin ailen değil ve benim değil ve nüfusun yüzde 1'inden daha azını etkiliyor. Ancak para dağlarının ve bu ailenin sahip olduğu tüm gücün arkasında, Fantin gelmeden önce var olan çatlaklar vardı. O sadece patlama katalizörüydü.

Zaten bildiğimiz hikayeyi göstermek yerine, Fransa'da neredeyse hiç temsil edilmeyen bir ortamı temsil etmeyi bilmediğimiz bir şey göstereceğimi düşündüm: Radar'ın altına kayan, 1980'lerin ve 1990'ların içine giren çok şık ailelerden, 1980'lere ve her şeyde sosyal medyada ve her şey olmadan, her şey olmadan, her şey olmadan ve her şeyde, her şey olmadan, her şeyden, her şey olmadan, Sosyal Medya ve her şey olmadan, Sosyal Medya, her şey olmadan göstereceğimi düşündüm. media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without social media, and everything, without Sosyal medya ve her şey, sosyal medya ve her şey, sosyal medya olmadan ve her şey, sosyal medya ve her şey, sosyal medya ve her şey, sosyal medya ve her şey, sosyal medya ve her şey, yapamayan ve yapamayan her şey ve basında, basında ve her şeyde olmayan her şey ve yapamayan her şey.

Bu hikayenin bir Shakespeare, Balzazi boyutu var.

Filminizin çoğu, Madame Bettencourt'un gizli kayıtlarının birçok konuşması da dahil olmak üzere gerçek ayrıntılara yöneliktir. Bu ne ölçüde kurgu çalışması?

Muazzam miktarda bilgi olduğu doğrudur, çünkü her şey yayınlanmıştı: çift, günlükler, gazete makaleleri arasında değiştirilen binlerce mektup ve faks. Hikayeyi üç yıl boyunca inceledim. 11 yıldır film gazetecisi olduktan sonra, gerçeklik ve kurgusal başlamanın büyüleyici olduğunu gördüm.

Bir sahne gerçek olaylardan esinlenirse, gerçeklikle bir örtüşme oldu.

Ancak kişisel, aile ilişkileri söz konusu olduğunda, kurgusallaştırılmaları gerekiyordu çünkü bu borsalar gerçekleştiğinde masanın altına saklanmadım.

Bu hikayenin bir gizemi var ve bu sır kurgusal yönleri güçlendiriyor.

Başlık rolü için neden Huppert'i seçtiniz?

Her zaman Isabelle Huppert ile çalışmayı hayal etmiştim. Catherine Deneuve gibi, o sinemanın enkarnasyonudur. Filmin yazarları ve ben filmi Huppert ile başlık rolünde hayal ettik.

Biyografi yapmamaya kararlıydım. Isabelle Huppert için bir biyografi önermiş olsaydım, hiç keyif almazdı. Bir aktörü kısıtlarlar ve ona bu konuda bir şeyler yapmaları gerektiğini söylerler ve sonuç, taklitte ilgilenmediğimiz bir egzersizdir.

Karakterin ruhunu yakalamak benim için kesin bir benzerliğe yol açmaktan daha önemliydi. Isabelle Huppert, Claude Chabrol'un “Güç Komedisi” nde soruşturma sulh hakimi Eva Joly'yi oynadığında, bu gerçek karaktere benzemedi.

Madam Bettencourt'tan çok daha genç olan Huppert var.

Liliane Bettencourt, François-Marie Banier ile ilk kez tanıştığında çok gençti. 65 yaşındaydı ve güzeldi. “Égoïste” dergisi için onun kapak portresine bakarsanız, Ava Gardner'a benziyor.

Yapay olarak yaşlanmak zorunda kalmam için hikayenin zaman çizelgesini kısaltmaya karar verdim. Ekranda asla iyi çalışmaz.

Bettencourt ve Banier ailesinin nasıl tepki vereceği konusunda endişelenmeyin?

İddianame yapmadım. Birine hakaret edersem içtenlikle üzülürüm.

Filmimizin bir kurgu olduğu ve ana karakterlere Marianne, Frédérique ve Fantin olarak adlandırıldığı gerçeğiyle korunuyoruz. Bu bize gerçekte olanlardan belirli bir mesafe verir.

Filmimde korkunç ve henüz çocukça karakterleri buluyorum ve tehdit ve yine de dokunuyor.