Travmadan sonra ne gelir ve bir Tikok vuruşu? Gigi Perez bunu öğrenir.

Hasan

Global Mod
Global Mod
Perez, Küba mirasının oğlu olarak New Jersey'de doğdu ve çoğunlukla Güney Florida'da büyüdü. Ailesi dört kızını bir Hıristiyan okuluna gönderdi. Celene oyunculuk ve şarkı söylemeyi sevdi – Broadway'e uymayı hayal etti – ve Perez onu normalde toplulukta bulunan yerel tiyatro yapımlarına kadar takip etti. 15 yaşındayken ciddi şekilde şarkı yazmaya ve piyano, ukulele ve gitarla oynamaya başladı. Troye Sivan ve Hayley Kiyoko'yu, çalışmaları “kelimenin tam anlamıyla hayatımı kurtardı” olan queer sanatçılarını sildi; Kiyoko'nun “Kızlar Kızları” bir tür can ayarı haline geldi.

“Eğer bir çocuksanız, nasıl söyleyeceğinizi bilmediğiniz şeyleri sözlüleştirin – kelime bilgisini anlamanız gerekmiyor. Gerçek zamanlı olarak nasıl hissettiğinizi keşfediyorsunuz” dedi. Ayak izlerine adım atmak istedi: “Bunu yapmak istedim” dedi. “Bu tekerleğin bir parçası olmak istedim.”

Perez Berklee Müzik Koleji'ni ziyaret etti, ancak kız kardeşinin kaybından sonra gitti. Tekrar tekrar yazmaya çalıştı ve sonunda Celene'den sonra adlandırdığı bir şarkı buldu: “Anne ve Papa her zaman ağlıyorlar / ve keşke ne yapacağımı bilseydim ve seni ne kadar özlediğimi bilseydim” diye bekliyor. Kısa süre sonra “bazen (backwood)” soundcloud'a davet etti ve aniden her şey gerçekleşecek gibi hissetti. Perez Interscope'a imza attı; Coldplay ve Noah Cyrus için açıldı; Bushwick'e taşındı. 2023 yazında bir ay süren gösteri yapmak için Londra'ya gitti.

Sonra, oradaki ilk performansından iki gün sonra, tırmanışı aniden ara verdi: Interscope düştü. Perez, Londra'daki Londra'daki sınırsız odasının etrafında sürdüğünü, bir sonraki adımda ne olacağını bilmeden felç olduğunu hatırlıyor. Perez, “atem” i “the Heights” ı duydu, Celene favori müzikal – “başarısızlık” dedi Perez. Celene bunu yapan şarkıcı olmak istedi, Perez ekledi ve her ikisinin de aşağı olduğunu hissettiğini söyledi.

Belki bir saat sonra yatağa düştü ve “plajda, her hayatta”, albümün başlık parçası – bir sevgilinin sakinleşmesi hakkında sessiz, katı bir şarkı yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri'ne döndüğünde Perez çocukluk döneminde evine geri döndü. Geri döndüğünü hissetti. Bisikletle koştu; Sıcak yoga kurslarına gitti; Üç chihuahuas ile ilgilendi. Serbest iş için çevrimiçi olarak itti ve aynı anda 100 dolar kazanmanın bir yolunu arıyordu. Ve yatak odasını geçici bir stüdyoya dönüştürdü, duvarları siyah köpükle suçladı ve kendi şarkılarını üretmeyi öğrendiğinde Müzik yazılımı Ableton ile oynadı.