Trump, 18 Faithower ve Başkan kaldırıldığından, Kennedy Center'ın tutuşunu güçlendiriyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
Başkan Trump, 18 yönetim kurulu üyesi ve CEO'nun merkezin merkezindeki resmi bir kadrodan çıkarıldığı Pazartesi günü Washington'daki John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi'ndeki kavrayışını güçlendiriyor gibiydi.

Değişiklikler, Bay Trump'ın Kennedy Center yönetim kurulunu temizleme niyetini açıklamasından üç gün sonra geldi ve kendini başkan olarak kurdu. Merkezin programlama seçimini mahkum etmiş ve sosyal medyada yönetim kurulunun “sanat ve kültürde altın çağ vizyonumuzu paylaşmadığını” söyledi.

Kadrodan çıkarılan yönetim kurulu üyeleri, Bay Trump'ın selefi Joseph R. Biden Jr., CEO'su David M. Rubenstein tarafından kaldırıldı.

Başlangıçta eski Başkan George W. Bush tarafından yönetim kuruluna atanan bir finansör olan Rubenstein, yıllar boyunca merkez boyunca 111 milyon merkez verdi ve onu tarihinin en büyük bağışçısı yaptı.

Bay Trump'ın ilk döneminde emsalle patladı ve yıllık ödül töreninde onu eleştirdikten sonra Kennedy Merkezi'nin onurlarını reddetti. Bay Trump'ın Bay Rubenstein ile dostane bir ilişkisi olduğu bilinmektedir ve geçmişte birlikte yemek yiyorlar. Bay Rubenstein yorum yapmayı reddetti.

Kennedy Center, değişikliklerle ilgili yorumlarla ilgili sorulara hemen yanıt vermedi. Merkezin merkezine göre, yönetim kurulunun şu anda Bay Trump'tan 17 üyesi var. Başkan listelenmedi.

Bay Trump, Kennedy Center'ı kontrol altına almayı planladığında Cuma günü kültürel dünyayı büyüledi.

“Liderliğimde Kennedy Center'ı Washington DC'de tekrar harika hale getireceğiz,” diye yazdı Trump sosyal medya platformunda sosyal medya hakkında.

Pazar günü Hava Kuvvetleri One'da gazetecilerle konuşurken, Bay Trump planını savundu ve Merkez hakkında şunları söyledi: “Düzgün gittiğinden emin olmak istiyorum.”

“Kennedy merkezinde uyanmak zorunda değiliz.” “Bazı şovlar korkunçtu. Onları bile koyan bir utanç vardı. Bu yüzden işler doğru gidene kadar orada olacağım. “

Merkez, Washington Ulusal Operası ve Ulusal Senfoni Orkestrasını denetler ve ayrıca her yıl yaklaşık 2.000 performansla komedi, hip-hop, bale ve tiyatro sunar. Merkezin bütçesi, federal yardımda yaklaşık 43 milyon ABD doları da dahil olmak üzere geçen yıl 268 milyon ABD doları idi. Federal para programlama için değil, operasyonlar, bakım ve sermaye onarımı için verilmiştir, çünkü merkez eski Başkan John F. Kennedy için yaşayan bir anıttır.

Bay Trump, son zamanlarda merkezde herhangi bir gösteri görmediğini söyledi. “Görmek istediğim hiçbir şey yoktu,” dedi.

Bay Trump, sosyal medyaya katkısında şunları söyledi: “Geçen yıl Kennedy Center drag şovları özellikle gençliğimizi hedeflediğini gösterdi – bu duracak.”

Bu, pazarlama materyallerine göre, geçen yıl “Dragctic Dress-up” başlığı ile düzenlenen “LGBTQ+ Gençlik 18 Yaş Altı Gençlik” i hedefleyen bir drag-topik şovun bir göstergesi gibi görünüyordu.

Pazartesi günü kaldırılan üyeler arasında Bay Biden-Karine Jean-Pierre'nin en yakın yardımcılarından bazıları, Beyaz Saray'ın eski basın sözcüsü ve şarkıcı ve şarkı yazarı Jon Batiste gibi siyasi stratejist Mike Donilon-Sowie yer alıyor.

Los Angeles County'de bir amir olan Hilda L. Solis, yönetim kurulundan çıkarılan bir amir, bir açıklamada “yerel ve ulusal düzeyde eşitlik, iyileştirme ve olumlu değişiklikler için sanatlar” teşvik etmeyi dört gözle beklediğini söyledi. “”

Pazartesi günü, Kennedy Center, Bay Trump'ın yorumlarından sonra Cuma günü yayınladığı web sitesinden bir açıklama yaptı.

Açıklama, “Kongre tarafından 1958'de belirlenen merkezin yönetişimine göre, Mütevelli Heyeti Başkanı Merkezin Merkezi tarafından atandı.” Dedi. “Merkezin tüzüğünde, yeni bir yönetimin yönetim kurulu üyelerini değiştirmesini engelleyen hiçbir şey yok. Ancak, bu tür önlemlerin Kennedy Center Board ile ilk kez alınması olacaktır. “

Merkez ayrıca, son birkaç gün içinde çeşitlilik, eşitlik ve içerme çabalarına referansla yerini ovuştur. Bay Trump, bu tür programları taahhüt etmiştir ve girişimlerin “yasadışı ve ahlaksız” olduğu bir yürütme düzenlemesi vermiştir.

Bay Trump'ın geçen ayki açılışından kısa bir süre sonra yapılan bir röportajda, Bay Rubenstein, Kennedy'nin Yeni Yönetim Merkezi'ni beklemediğini söyledi.

“Kennedy Center'a çok fazla konsantre olduğunuzu sanmıyorum, ama umarım ne kadar harika olduğunu fark edersiniz” dedi.

Bay Rubenstein, Bay Trump ile çalışmak konusunda iyimser ifade etti ve ikisinin seçimden bu yana konuştuğunu, ancak merkezle ilgili olmadığını söyledi.

“Başkan Trump ile yıllar boyunca Kennedy Merkezi hakkında konuştum.” “Erdemlerini biliyor.”

O zaman, Bay Rubenstein, merkezin haç -taraf geleneğinin devam etmesini beklediğini söyledi.

“Sadece olabildiğince apolitik olmaya çalışıyoruz” dedi. “Ve 50 yıldır çalıştı ve bunun devam edeceğinden şüpheleniyorum.”