Korku deneyleri üzerine “Skinamarink” ve “The Outwaters” yönetmenleri

Shib

Global Mod
Global Mod
Universal’ın şeytani robot filmi M3gan, 2023’ün ilk büyük hitlerinden biri. Ancak iki yeni bağımsız korku filmi de, hemen hemen hiçbir şey için yapılmamasına ve bozuk ses, kafa karıştırıcı kurgulama ve diğer cüretkar deneysel cihazlar Teknikleriyle beslenmesine rağmen dikkatleri üzerine çekiyor.

Kyle Edward Ball’un Skinamarink’i, karanlık evlerinde uğursuz bir yaratıkla karşılaşan iki çocuk hakkındadır. (Şu anda sinemalarda ve Shudder’da yayınlanıyor.) Filmde creepypasta videoları ve 1984 yapımı kısa Ghost, Skinamarink’e benzeyen Takashi Ito gibi deneysel sanatçılar yer alıyor. Ball’un 15.000 dolarlık bütçesi olan filmi 1.8 milyon dolardan fazla hasılat yaptı. Kuzey Amerika gişe.

Robbie Banfitch’in The Outwaters’ı, çölde yaptıkları yolculukta kana susamış bir güçle karşılaşan bir grup arkadaşı konu alıyor. (9 Şubat’ta vizyona giriyor ve daha sonra Screambox’ta yayınlanıyor.) Ayrıca yaklaşık 15.000 $’a üretilen bu film, buluntu bir film olarak başlıyor, ancak kana bulanmış hızlı kurgular ve paniklemiş ses tasarımından oluşan sürekli, çatışmacı bir baraja dönüşüyor. Korku hayranları için bu bir sevgi dilidir.

Eleştirmenler çoğunlukla olumluydu. Jeannette Catsoulis, The Times’da “Skinamarink”in “unutmak kadar nüfuz etmesi de zor” olduğunu yazdı. “The Outwaters” için ilk incelemeler coşkulu ama kulağa “saldırı” ve “boğucu” gibi kelimeler içeren polis raporları gibi geliyor. Yine, korku hayranları için bunlar gelişigüzel şeyler.

Kim bu iki yönetmen ve deneysel filmleri neden tanınıyor? Kendileriyle röportaj yapmak yerine, kendi aralarında röportaj yapmalarını istedim. Video üzerinden konuştuklarını dinledim: 31 yaşındaki Ball memleketi Edmonton, Alberta’da evindeydi ve 37 yaşındaki Banfitch ve aslen New Brunswick, NJ’den Los Angeles’taydı. Görüşmeniz sıkıştırıldı ve düzenlendi.

Makinist ödül sezonunu kaydediyor

Oscar’lar Mart’a kadar yok ama kampanyalar başladı. Kyle Buchanan, yol boyunca filmler, kişilikler ve olaylar hakkında rapor veriyor.

ROBBIE BANFITCH Kyle, eğer bir kolaj olsaydın, neyden yapılmış olurdun?

KYLE EDWARD TOPU 90’lar lise tarzı bir kolaj gibi olurdu. Ama aynı zamanda en sevdiğim filmler: “2001: A Space Odyssey”, “Black Christmas”, “The Shining”, “The Birds”, “Woman in the Dunes”. Teselli olarak izlediğim filmleri koyardım: 1931 yapımı Dracula, Mario Bava’nın Black Sabbath’ı.

Tamam, peki Robbie, seni film yapmaya iten ne oldu?

BANFİTCH 7-8 yaşımdayken film yapmak istediğimi biliyordum. Bunu yapmaya başlamamı sağlayan şey, Steven Spielberg’in filmleri olan Jaws ve Jurassic Park oldu. Beni heyecanlandırdın.

TOP Neden deneysel korku bölgesine girmek istediniz?

BANFİTCH The Outwaters’ı asla ortaya koyduğum kadar deneysel olarak düşünmemiştim. Hikayenin mantığı – bu durumda neyin filme çekilip çekilmeyeceği – onu kısmen deneysel kılıyor. Ama plan asla bu değildi.

İyi. Bana lisedeki etkilerinden bahset.

TOP Edmonton’da oldukça LGBT dostu bir devlet okuluna, Victoria Sanat Okulu’na gittim. O zamandan beri kapalı olan Alternative Video Spot adlı bir video mağazasını da keşfettim. Daha süslü şeylere yöneldim: Stan Brakhage, Maya Deren, John Waters. Ama taklit etmek istediğim iki adam David Lynch ve Stanley Kubrick. İddialı olmadan sınırları zorladılar ve yine de bir izleyici kitlesine ulaştılar. Onlara değerli bir şey verdiğiniz sürece bunu yapabilirsiniz.

Büyüyen eşcinsel film yapımcılarını örnek aldınız mı?

BANFİTCH Bunu ben mi yaptım bilmiyorum. Ama Six Feet Under’daki David karakterine saygı duydum. Başlangıçta hala dolapta ve annesiyle yaşıyor. Dolapta annemle yaşarken ve onunla diziyi izlerken Six Feet Under’ı izledim. Annesinin yanına geldi ve hemen ardından annem eşcinsel olup olmadığımı sordu ama ben hayır dedim. Ama sanırım Ranzamın altında Queer as Folk kutu setimi çoktan bulmuştu. Bunu biliyordu ama bana zaman verdi.

Skinamarink nedir?

TOP Röportajlardan gelişen hazır bir cevabım var: İnsanların kendilerini korkutan şeyler hakkında yorum yaptıkları bir YouTube kanalım vardı. Ama o cevabı tekrarlayıp durdukça fark ettim ki bu filme ilham veren ama söylemek bile istemediğim birçok şey var. Odak noktası acı, üzüntü ve biraz da öfkedir.

Milyonlarca dolarlık bir bütçeniz olsaydı, filminizin daha iyi veya daha korkutucu olacağını düşünüyor musunuz?

BANFİTCH olacağını sanmıyorum. Bütün mesele ham ve bitmemiş hissetmekti.

TOP Ben de aynısını hissediyorum. Çalışır çünkü küçük ve kapalıdır. Korku, bir şeyin ne kadar parlaksa o kadar az korkutucu olduğu örneklerden biridir.

İnternette insanların filminiz hakkında söylediklerini araştırmaktan hoşlanıyor musunuz?

BANFİTCH İnsanların ne düşündüğüyle ilgileniyorum ama filmin bu halinden memnunum. Beni rahatsız eden tek şey, insanların doğru olmayan bir varsayımda bulunup bunu gerçekmiş gibi ifade etmeleri. Örneğin: Bu belli ki ailesinin parasını kullanan zengin bir çocuk. Sanki hayır, Greenpeace’te çalıştım ve film, kiramı ödedikten ve hayırsever maaşımı yedikten sonra bir bütçeyle çekildi.

TOP İki filmimiz kutuplaşıyor. Filminizin aldığı nefretle nasıl başa çıkıyorsunuz?

BANFİTCH Okudum ve üzerine düşünüyorum. Ama umursamıyorum.

TOP Oldukça kalın tenlisin. Her şeyi kişisel alıyorum.

BANFİTCH Pek çok konuda çekingenim ama bu film hakkında değil.

TOP Kişisel olarak almadığım tek şey, profesyonel incelemeler çünkü durumlarını oldukça iyi temsil ediyorlar. The New Yorker hariç, çünkü fakir bir adam bir film yapmış gibi hissettirdi. yanlış anlamış olabilirim

Dürüst olmak gerekirse, geçen gün arkadaşıma The New Yorker bundan hoşlanmadı dedim ve sonra bunun bile inanılmaz derecede ayrıcalıklı olduğunu düşündüm. Beş ay önce Haberler’ın beğendiğini ama New Yorker’ın beğenmediğini söylesem dehşete düşerdim, sanki ben Scorsese falanmışım gibi.