Sinsi taş ve alamayan bir Amerika'nın sesi

Hasan

Global Mod
Global Mod
“Peyzaj” bu kelimelerden sadece biri. Tüm ağız hissini kaybetti. Bir tür genişlik anlamına gelir – “tarihin manzarası”, “insan manzarası”, “ticari arka plan”. Bir zanaat olarak, “peyzaj resmi” anlamına gelir. Eylemde, bir şehrin peyzaj tasarımcısı düzen yoluyla güzellik gerektirir.

Sly Stone Pazartesi günü 82 yaşında öldü ve yine öyleydi. Resmi bir basın açıklamasında “pop, funk ve rock müzik manzarasını yeniden tanımladı” diye açıkladı. Daha çok manzaralar gibi. Ama çekirdeği kim inkar eder? Burada oturuyorum ve Stone ve onun grubu, Family Stone, beş tip, iki civciv, iki beyaz, beş siyahın bir fotoğrafını inceliyorum. Irkçı travmatize edilmiş bir Amerika için, “manzara” nı yeniden tanımlayan bir manzara da vardı.

Grup, şarkıları gibi onun fikriydi. Yeniden tanımladıkları şey, üç dakika içinde ne kadar gürültü ve ritim paketleyebileceklerdi – genellikle daha az. İlk hit “Music to the Music” in ilk 15 saniyesi, bir fırlatma rampası gibi bir patlamadır: Greg Errico, davullarından dövülen deriler, Cynthia Robinson kalktıklarını bağırıyor. Boynuzlar sarhoş geliyor; Freddie Stone'un gitarı, 9-1-1'lik bir çağrıya tepki veriyormuş gibi geliyor.

Daha sonra uçuşun yaklaşık 16. ikinci mitte'sinde yükselen parti tutulur ve doo-wop ile bir paraşüt açılır. Yeryüzünde uyum ve Tamburine, bunun üzerine müziğe dans etmek için uyarıyoruz. Şarkı sözleri burada olan her şey, talimatlar, ifadeler. “Bir şey ekleyeceğim”, Ballg'dan Larry Graham, “Kotori baskısından önce dansçılar saklamıyor” -lick duvardan duvar çiçeklerinden kalır.

Bu, başka bir mücevher, önemli bir şarkı yazımı ve performans felsefesi olan Fun tarafından atıfla müzikal olarak başka bir kurnaz taş alıntılayan basit bir şarkı. Burada başka ne oluyor? Manzaralar kendilerinin manzarasını kutluyor. Isınır ve ısınırlar biz Yeniden tanımlama vaadleri üzerine. Motown, rock 'n' roll, müjde, yürüyüş grubu, caz, ninni. Yaklaşık üç yıl boyunca tüm hitleri her şeyden önce idi: Amerika'nın sesleri, grup projesine ulaştığında 1968'de çarpık görünen bir ütopya somutlaştırmaya cesaret eden yedi kişi tarafından bir araya getirildi. Bu grup üç yıl boyunca hayal kırıklığı vahasıydı.

Bu yılın başında Sly, Adulatory Belgesel Tedavisini aldı. Film, uluslararası süperstarının neden 1971'i önlemeye başladığına adanmıştır. Suçlu olanları biliyorsunuz: uyuşturucu, ego, zafer toksinleri. Yüzdürme müzik müzikal olarak çözülür. Fizz Flacht. Kauçuk gevşedi.

Ama şarkı yazımı derinleşti. 1960'larda sosyal politika kişisel yenilgi değişikliği kazanmıştı. Stone 1930'ların başında olurdu ve artık vaha lüksüne erişemezdi. “Aile meselesi”, “grubun en büyük hitlerine devam eden bir ayaklanma var ve her şey düşük notalar ve daldırma. Eric, grubu terk etmiş ve Stone'u bir davul makinesi tarafından yokluğunda yenilik yapmıştır. İkinci grup portresi, dışarıda ayaklanmanın içten gündelik.

Stone'un lastik ruhu sonsuza dek atlayacak. Evet, bize “hayat” verdi ve yaşamaya devam etmenin nedenleriyle. Bu grup bir anıt, kanama, umut için bir çağrı ve yanıt anıtı idi. Yine de, “taze”, “küçük konuşma” ve “beni özlediğini duydum” da “kargaşa”, “beni özlediğini duyduğunu duydum” üzerine her zaman zira sonrası çalışmadan her zaman büyülenmiştim.

Dehası uyumdan, sadece uyumlu değil, insan uyumundan da anlayışından kaynaklanır. Zaman için ayarlandı. Ülke ayrıldı. Anlaşıldığı gibi, onun soyundan biri gibi insanüstü bir vizyoner değildi – müziği antidepresanlarda iyiliği ve kötüyü sentezleyebilen ve süblekleme yapabilen Stevie Wonder değildi. Stone bir tür yanıp sönen gerçekçi oldu. Down-tabanlı şarkıları depresyonda gelebilir.

Bu sonraki albümlerin keskin anlarından biri “Que Sera, Sera” nın bir versiyonudur. Stone onu bir müjde yapar, bu dumanlı cenaze yürüyüşü. Acı ve Rue ile bir dokunuş. “Gelecek görülemez,” diyor, çünkü her ayet bir gün olabileceklerin çocukluk beklentisi oynamıyor. Stone, mümkün olanı değil, neyin değil ne olduğunu kabul ederek bir suçlama hayal eder. OlasıBu sürüm soruyor gibi görünüyor Bu nedir?

Slys'in siyah bir sanat marşı haline gelmediğinden bahsetmek gereksiz. Bu “vizyoner dahi” şey bitiyormuş gibi geliyor. Bugün bile, grubun “Que Sera” bana nefes kesici olarak vuruyor. Artık bir başkasının versiyonunu duymuyorum. Tabii ki, Stone onu oluşturmadı. Sadece sanatını mükemmel yaptı. Yeniden tanımladı.