Trump, devralınmasından bu yana ilk kez Kennedy Merkezi'ni ziyaret ediyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Trump, neredeyse beş hafta önce kurumu devralarak teklifinden bu yana ilk kez John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi'ni Washington'daki ilk kez ziyaret etti.

“İlk yönetim kurulu toplantımızı yapmak için buradayız,” dedi genelkurmay başkanı Susie Wiles ve merkezin merkezine atadığı bazı insanlarla ülke şarkıcısı Lee Greenwood (“ABD Tanrı” şarkısı) ve Fox Laura Ingraham ve Maria Hardiromo'nun kişilikleri de dahil olmak üzere merkezin kuruluna.

Programlama hakkında bazı düşünceleri vardı.

“” Hamilton “ı hiç sevmedim, dedi ve gelecek yıl uzun zamandır yürürlükte olan kurumu ele geçirmesini protesto etmek için orada planlanan bir turu iptal eden bir gösteriye düştü.

Genç bir adamken, Bay Trump'ın kendisi Broadway yapımcısı olma hayalleri vardı. Şimdi, Kennedy Center odağının “Broadway Hits” in üretimi olduğunu söyledi.

“Çok iyi şovlar alacağız,” dedi. “Sanırım” Les Miz “var. (İkinci bir dönemde seçilmeden önce, Kennedy Center, uzun zamanlı bir Trump favorisi olan “Les Misérables” ın Haziran ve Temmuz aylarında orada görüneceğini açıkladı.)

Geçen ay, Bay Trump, Biden döneminden gelen tüm temsilcileri ve onlarca yıldır alan partizan olmayan bir geleneği reddettikten sonra Kennedy Center yönetim kurulu başkanı yaptı.

Basın sözcüsü Karoline Leavitt Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Bay Trump'ın bir “iş geliştiricisi zihni” ile merkezi ziyaret edeceğini ve muhtemelen altyapı için bazı önerileri olacağını söyledi.

Yerin kendisini inceledikten sonra “Kennedy Merkezi'nin muazzam çürümede olduğunu” açıkladı. Özellikle, dışarıdaki sütunlarla ilgili sorunları vardı (“Bir şeyle örtülmeli, mermer ya da her neyse, granit”) ve “daha modern zamanlarda getirmek” istediğini söyledi.

Merkezi devralmasını uzun süredir düzeltildiği daha büyük bir projenin bir parçası olarak çerçeveledi: ülkenin başkentinin güzelleştirilmesi. Şehirde yabancı rehberler varsa, yerden etkilenmelidirler, dedi ve merkezi bu amaçla kullanılabilecek bir mücevher kutusu olarak görüyor. “Bunu çok iyi yapmanın çok önemli olduğunu gördüm” dedi. “Washington DC kumaşının çok büyük bir parçası”

Sahip olan diğer mülkler gibi, Merkez de bütçe kısıtlamaları nedeniyle binasında bazı bakım çalışmalarını erteledi. Bütçesinin sadece küçük bir kısmını federal hükümetten 268 milyon ABD doları alıyor -yaklaşık 43 milyon ABD doları veya yüzde 16. Bu para programlamaya harcanmaz, ancak mülkün işletilmesi, bakımı ve onarımı için tasarlanmıştır.

Bay Trump ve çevresi merkezi gezerken, küçük bir grup gösterici kapının önünde bir döngüde buluştu. Faşistler ve oligarklar konusunda uyaran işaretler düzenlediler. Theodore Shapira adlı George Washington Üniversitesi'nde 27 yaşındaki bir hukuk öğrencisi olan göstericilerden biri olan göstericilerden biri olan “Kennedy Center'ın başkanı, adamın vücudunda sanatsal kemikleri yok” dedi. “Eminim dışarı çıkıp Sycophans ile doldurmaya devam edecek.”

Pazartesi günü yönetim kurulu toplantısından önce, Bay Trump, yıllık Kennedy Center Honors programında tanınan sanatçıların ve aktörlerin seçimi ile daha fazla izlenen bir karar verdi. CBS'de yayınlanan yıldızların işgal ettiği yıllık bir gala olan ödül töreni, kurumdaki yılın en önemli bağış toplama şirketidir.

2017 yılında, birkaç kazanan ilk döneminin başında Bay Trump'ı eleştirdi. Gösteriyi bu yıl ve döneminin geri kalanı için boykot etti ve gelenekle ayrıldı.

Yeni karar, Bay Trump'a kimin onur alacağına karar vermek için komite üyelerini işe alma ve rahatlatma yetkisi verecektir. 1978'de programın başlangıcından bu yana, ödül kazananlar Beyaz Saray'a müdahale etmeden seçildi.

Başkanı ziyaret etmeden önce, merkezin duvarlarına birkaç portre asılmıştı. İlk bayan Melania Trump; Ve Başkan Yardımcısı JD Vance ve eşi Usha Vance.

Bay Trump'ın Kennedy Center'da ne tür bir sanatçı göreceği henüz belli değil. Mel Gibson, Sylvester Stallone ve Jon Voight gibi yıldızlar için tüm Bay Trump'ı destekleyen ve yakın zamanda Hollywood'da bir büyükelçi atadığı bir yakınlık gösterdi. Destekçileri arasında Kid Rock ve Bay Greenwood gibi müzisyenler var.

Bay Trump'ın ekibinin Kennedy Center'ı mevcut büyüklüğünde tutmak için bilet satışları ve özel bağışlar yoluyla yeterli gelir elde edip edemeyeceği görülüyor. Merkez her yıl 2.000'den fazla hizmet sunuyor.

Geçen ay merkezi devraldığında, Bay Trump, uzun zamanlı başkan, merkezdeki en büyük bağışçı olan finansör David M. Rubenstein'ın yerini aldı ve on yıldan fazla bir süredir merkezin başkanı Deborah F. Rutter'ı kovdu.

Bay Rubenstein'ı sosyal olarak tanıyan Bay Trump, merkezin yönetimiyle ilgili hayal kırıklığını ifade ediyor gibiydi. Başkan, “Bundan sorumlu olan kişiyi tanıyorum ve o iyi bir adam” dedi. “Bunun bu kadar kötü durumda olduğunu hiç fark etmedim.” (Bay Rubenstein yorum istendiğinde hemen cevap vermedi.)

Başkan ayrıca, 250 milyon ABD dolarına mal olan 2019'da merkezin genişlemesini sorgulamış gibi görünüyordu ve kimsenin kullanmayacağı bu odaları inşa ettiklerini söyledi. “

Ve Bay Trump, Kennedy Center'daki sendika işçilerinin maliyetlerini eleştirdi ve Bay Greenwood'un bugünkü yönetim kurulu toplantısında “küçük bir şarkı söylemek” istediğini, ancak işgücü maliyetlerinin çok pahalı hale getirdiğini söyledi.

“Bir piyano taşımak için 30.000 dolar istediler” dedi.

Bay Trump, Bayan Rutter'ı attıktan sonra, Almanya'nın eski büyükelçisi olan sadık bir Richard Grenell'i merkezin başkanı olarak kurdu. Bay Grenell kısa süre önce Donna Arduin Kauranen'i finans müdürü olarak getirdi. Florida'daki Jeb Bush, California'daki Arnold Schwarzenegger ve New York'taki George E. Pataki dahil olmak üzere bir dizi bütçe ve finans rolünde eski Cumhuriyetçi valilere hizmet verildi.

Bay Trump'ın Pazartesi günü görünmesi için bir vuruşta, Bay ve Bayan Vance Perşembe günü Ulusal Senfoni Orkestrası tarafından bir konser için Kennedy Merkezi'ni ziyaret etti.

Vanes, koltuklarını alırken yüksek sesle yuhalandı ve sosyal medyadaki olayın bir videosunu yaygın olarak yayıldı. Bay Grenell bölümü kınadı ve şöyle dedi: “Çeşitlilik bizim gücümüz. Daha iyi yapmalıyız. Hepimiz hoş geldiniz. Kennedy Center'ın hoşgörüsüz bir yer olmasına izin vermeyeceğiz. “